Sindikat: Policajac pucao jer ga je napala grupa pijanih mladića

Izvor: Press, 15.Avg.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Policajac pucao jer ga je napala grupa pijanih mladića

Dan posle pucnjave u kafiću „Plus" u Zaječaru, kada je policajac D. D. slučajno ranio studenta Aleksandra Marića iz sela Grljan, oglasio se Nezavisni policijski sindikat Srbije, ali i tužilaštvo Pucnjava se dogodila u subotu ujutru oko 3.30 posle svađe između policajca koji nije bio na službenoj dužnosti i više pijanih mladića, gostiju kafića. Posle objavljivanja vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je policajac pucao i ranio studenta reagovao je Nezavisni policijski sindikat Srbije, čiji je D. D. član i koji u svom saopštenju kaže da „policajac nije pucao iz obesti i sa namerom da ranjava nedužne goste".
U saopštenju sindikata kaže se da je „policajac i član ovog sindikata D. D." bio u svom gradu na godišnjem odmoru i da je njega i prijatelja u kafiću počelo da provocira nekoliko mladića koji su lomili čaše i flaše s namerom da ih poseku.
„Policajac je, u samoodbrani, izvadio pištolj i više puta upozorio da će pucati ako mu mladići priđu. U nastaloj gužvi jedan od gostiju uhvatio je rukom pištolj koji je slučajno opalio i, na nesreću, pogodio Aleksandra Marića.
Napadnuti policajac je imao izbor da ne reaguje na grupu od pet mladića očigledno spremnih na sve, pa i da ga ubiju, ili da izvadi službeno oružje koje je dužan da u skladu sa Zakonom o policiji nosi kao sastavni deo ovlašćenja koja idu uz službenu značku", piše u saopštenju.
Kako Press saznaje od jednog gosta kafića „Plus", u trenutku pucnjave lokal je bio pun.
- Policajac je došao sa svojom trudnom suprugom. Jednog mladića koji je sedeo za stolom zamolio je da ustane, na šta mu je ovaj odgovorio: „Briga me za tvoju trudnu ženu!" Posle toga policajac je prvo izvadio legitimaciju, što je posebno iziritiralo već pripitog gosta, koji je skinuo pantalone, pokazao genitalije i rekao: „Pišam ti se na legitimaciju", a zatim sa svojim prijateljima nasrnuo na policajca koji je tada izvadio i pištolj. Ne znam da li je policajac pucao u vazduh ili ga je neko udario po ruci, pa je pištolj slučajno opalio - ispričao nam je svedok događaja.
U zaječarskoj policiji nismo mogli zvanično da dobijemo podatke o ovom događaju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.