NPSS: Policajac nije pucao iz obesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2010, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPSS: Policajac "nije pucao iz obesti"

BEOGRAD -

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) se danas povodom jučerašnjeg događaja u zaječarskom kafiću Plus oglasio saopštenjem u kome ističe da "policajac nije pucao iz obesti i sa namerom da ranjava nedužne goste".

U saopštenju se konstatuje da je "policajac i član našeg sindikata D. D." bio u svom gradu van službene dužnosti i na godišnjem odmoru, da je njega i prijatelja u kafiću nekoliko mladića počelo da provocira i da lome čaše i flaše s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namerom da ih poseku.

Sprečavajući napad na sebe, policajac je izvadio pištolj i više puta upozorio da će pucati, ako mu priđu, a u nastaloj gužvi jedan od gostiju "uhvatio je rukom pištolj i izazvao opaljenje metka koji je, na nesreću, pogodio Aleksandra Marića".

Napadnuti policajac je, kaže se u saopštenju, imao izbor da ne reaguje na grupu od petoro mladića očigledno spremnih na sve, pa i da ga ubiju, ili da "izvadi službeno oružje koje je dužan da u skladu sa Zakonom o policiji nosi kao sastavni deo ovlašćenja koja idu uz službenu značku"?

"Da ipak ne bi došlo do zamene teza, tražimo da ovaj slučaj ispitaju nadležni organi do detalja i da se utvrdi svačija odgovornost u ovom događaju. Ono što nikada nećemo dozvoliti je da kriminalci, huligani i najgori šljam napadaju policajce, a onda ih prikazuju kao agresivne i opasne osobe koje prekoračuju svoja ovlašćenja i maltretiraju nedužne građane", zaključuje se u saopštenju.

NPSS na kraju poziva sve policajce da "nastave profesionalno da obavljaju svoj težak i častan posao u skladu sa zakonom, koristeći maksimalno svoja policijska ovlašćenja", ali i ministarstvo unutrašnjih poslova da "promeni praksu da sa informacijama za javnost kasni".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikat: Policajac pucao jer ga je napala grupa pijanih mladića

Izvor: Press, 15.Avg.2010

Dan posle pucnjave u kafiću „Plus" u Zaječaru, kada je policajac D. D. slučajno ranio studenta Aleksandra Marića iz sela Grljan, oglasio se Nezavisni policijski sindikat Srbije, ali i tužilaštvo Pucnjava se dogodila u subotu ujutru oko 3.30 posle...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.