Samo u Srbiji: Pogledajte kako danas izgleda teren od milion maraka (FOTO)

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo u Srbiji: Pogledajte kako danas izgleda teren od milion maraka (FOTO)

U selu Rgotina koje se nalazi na 13. kilometru od Zaječara je preoran pomoćni teren.

Fudbalski stadion je izgrađen 80-ih godina, a kako meštani pričaju, trava i podloga na tom terenu je bila najkvalitetnija u čitavoj istočnoj Srbiji.

Selo Rgotina

Izgradnja je koštala oko 1.100.000 tadašnjih nemačkih maraka.

Stadion je izgradio Rudnik kvarcnog peska "Kvarc" i selo Rgotina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << />
Fudbalski klub svojevremeno se takmičio u rangu "Srpske lige", što je odličan uspeh gledajući tadašnja takmičenja i kvalitet liga.

Selo Rgotina

Danas ne postoji fudbalski klub, pomoćni teren je preoran, zasađen je kukuruz, a 100 i nesto hektara druge neobrađene zemlje su u parlogu.

Selo Rgotina

Glavni teren propada i očekuje ga ista sudbina...

- Dakle, i pored toga sto su uložena ogromna sredstva za uslove sela, čitave zajednice i pomoći rudnika, mesto gde se okupljala omladina sada je preorana voljom pojedinaca i sada tu niče ratarska kultura pored toliko drugih neobrađenih površina - jadaju se meštani.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Samo u Srbiji: Pogledajte kako danas izgleda teren od milion maraka (FOTO)

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014

U selu Rgotina koje se nalazi na 13. kilometru od Zaječara je preoran pomoćni teren. Sada fudbal može da igra samo kukuruz...Fudbalski stadion u ovom selu kod Zaječare je izgrađen 80-ih godina, a kako meštani pričaju, trava i podloga na tom terenu su bile najkvalitetnije u čitavoj istočnoj Srbiji...Selo...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.