Izvor: B92, 13.Okt.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje suspendovanog policajca

Zaječar -- Suspendovani policajac iz Majdanpeka više puta pretio da će, ukoliko ne bude vraćen na posao, ubiti novinare koji su objavili priču o nasilničkom ponašanju.

Protiv policajca Radomira Radovića se vodi disciplinski postupak jer se 21. avgusta u Donjem Milanovcu, posle svađe sa grupom mladića, fizički obračunao sa njima.

Pošto je suspendovan sa posla, policajac Riz Majdanpeka, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima svedoka, sakuplja potpise za peticiju podrške kako bi bio vraćen na posao.

Iste pretnje suspendovani policajac je više puta uputio i porodici Miroslava Milenkovića sa kojim se sukobio.

Povodom pretnji Zaječarska policija je preduzela sve neophodne mere zaštite novinarke.

Zbog svađe i tuče u Donjem Milanovcu, osim disciplinskog postupka, policija je podnela Osnovnom tužilaštvu u Negotinu prekršajnu prijavu protiv policajca Radovića, a zbog narušavanja javnog reda i mira.

Kako saznaje B92, tužilaštvo je naložilo otvaranje istrage kako bi se utvrdilo da li postoje elementi krivičnog dela, jer postoje svedoci koji tvrde da je policajac Radović, koji tog dana nije bio na dužnosti, tokom tuče izvadio pištolj i njime se obračunavao.

O svemu ovome B02 je pokušao da dobije i komentar suspendovanog policajca, ali je on u kratkom telefonskom razgovoru rekao da mu je zabranjeno da daje izjave za medije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.