Izvor: TimockeVesti.net, 31.Jan.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opstrukcija odbornika u Zaječaru

Obezbedjenje u Skupštini grada Zaječara danas nije dozvoljavalo odbornicima Odborničke grupe SNS „Pokrenimo Zaječar – Saša Mirković“ da udju u skupštinsku salu a nekolicini njih nije dozvoljen ni ulazak u gradsku upravu. Pripadnici Policijske uprave, koji su se nakon izvesnog vremena pojavili, takodje nisu hteli da intervenišu a načelnik Ivica Ivanović izjavio je da će to učiniti tek ukoliko dodje do >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << incidenta ili dobiju poziv od predsednika Skupštine grada Ivana Jokovića. Joković se, nakon što je jutros otkazao juče zakazanu  9. sednicu zbog navodne ugrožene bezbednosti odbornika i smanjenja političkih tenzija, nije ni pojavio u Skupštini grada. „Ovo je presedan, da se odbornicima ne dozvoljava ulazak u skupštinu i ne samo to nego se i ograničava sloboda kretanja. Tako je to kad se gubi vlast – rekao je Stefan Zankov, zamenik šefa Odborničke grupe SNS „Pokrenimo Zaječar – Saša Mirković“. Saša Mirković, šef ove odborničke grupe koja je zakazala sednicu za smenu predsednika Skupštine grada Ivana Jokovića i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za danas u 12 sati, izjavio je da će se odbornici pojaviti u Skupštini grada ali da nemaju nameru silom da osvajaju vlast, već traže od nadležnih organa da reaguju. Imamo većinu za smenu predsednika skupštine i gradonačelnika Zaječara, rekao je Mirković.
RTZ

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Mirković: Daću ostavku Mrkonjiću

Izvor: B92, 31.Jan.2013

Beograd/Zaječar -- Saša Mirković, funkcioner SNS, najavio ostavku na mesto u ministarstvu saobraćaja. Prethodno s obezbeđenjem pokušao da uđe na sednicu zaječarske skupštine...Za danas je bila zakazana sednica lokalnog parlamenta, ali je "iz bezbednosnih razloga otkazana" obrazložio je predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.