Mirković: Daću ostavku Mrkonjiću

Izvor: B92, 31.Jan.2013, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Daću ostavku Mrkonjiću

Beograd/Zaječar -- Saša Mirković, funkcioner SNS, najavio ostavku na mesto u ministarstvu saobraćaja. Prethodno s obezbeđenjem pokušao da uđe na sednicu zaječarske skupštine.

Za danas je bila zakazana sednica lokalnog parlamenta, ali je "iz bezbednosnih razloga otkazana" obrazložio je predsednik Skupštine grada Zaječara Ivan Joković (URS). On je rekao da je zatim Saša Mirković hteo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uđe u zgradu gradske uprave s petoricom telohranitelja koji su, kako navodi,"fizički nasrnuli na radnike obezbeđenja gradske uprave".

Osim obezbeđenja, koje je sprečilo ovaj upad, na mesto zbivanja je došla i policija.

Mirković je zatim u Zaječaru održao konferenciju za novinare na kojoj se nije osvrtao na današnji incident u skupštini grada Zaječara, ali je najavio da će dati ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i da se raduje vanrednim lokalnim izborima u tom gradu, na kojima će se kandidovati za gradonačelnika Zaječara.

U tom gradu već tri meseca vladaju političke tenzije između lokalne vlasti koju čine URS, SPS i DS i opozicije koju predvodi SNS.

Zbog krize loklane vlasti postoji mogućnost da se u Zaječaru uvedu i privremene mere, a potom raspišu i vanredni lokalni izbori.

Vlada Srbije je na sednici 29. decembra 2012. Mirkovića postavila za pomoćnika ministra saobraćaja zaduženog za puteve i bezbednost saobraćaja. To imenovanje izazvalo je burne reakcije javnosti, a Mirković je rekao da ga za taj posao "kvalifikuju organizatorske sposobnosti".

Saša Mirković je član GO SNS-a, šef odborničke grupe "Pokrenimo Zaječar" i odnedavno pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. On već mesecima traži smenu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića iz URS-a. Mirković je takođe i estradni menadžer najpoznatiji po tome što je bio menadžer Marije Šerifović kada je pobedila na Pesmi Evrovizije 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS U ZAJEČARU: Saša Mirković pokušao da uđe na sednicu Skupštine grada, pa najavio ostavku!

Izvor: S media, 31.Jan.2013

Funkcioner SNS-a Saša Mirković najavio je danas da će ponuditi ostavku svom šefu, ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću...Nekoliko minuta pre nego što je najavio odlazak iz Ministarstva saobraćaja, Mirković je pokušao da sa svojim obezbeđenjem uđe na sednicu Skupštine grada Zaječara...Za...

Nastavak na S media...

Mirković: Podneću ostavku Mrkonjiću

Izvor: Press, 31.Jan.2013

On je zajedno sa odbornicima  Odborničke grupe SNS „Pokrenimo Zaječar – Saša Mirković“  prethodno pokušao da uđe na sednicu zaječarske skupštine, ali im obezbeđenje nije dozvoljavalo.. Predsednik Skupštine grada Zaječara Ivan Joković (URS) rekao je da je za danas bila zakazana sednica...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.