Iskliznuli vagoni sa fosfornom kiselinom na pruzi Niš–Zaječar

Izvor: RTS, 10.Feb.2019, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskliznuli vagoni sa fosfornom kiselinom na pruzi Niš–Zaječar

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš–Zaječar u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom, sa po jednom osovinom. Cisterne se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Dve su vraćene na kolosek i u toku je vraćanje treće cisterne.
Reč je o cisternama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi se u saopštenju "Infrastrukture Železnice Srbije".

Dodaje se da je komisija železnice izašla na lice mesta i da će precizno utvrditi uzrok vanrednog događaja.  
"Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine", piše u saopštenju.
"Infrastruktura Železnice Srbije" napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se da nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nisu ugroženi ni stanovništvo ni životna sredina.
Preduzeće "Srbija kargo" saopštilo je da se jutros u 4.00 započelo sa raščišćavanjem terena i prve dve cisterne su vraćene na kolosek, a u toku je vraćanje i treće.
Cisterne će zatim biti prevezene u stanicu Matejevac, nakon čega će se pristupiti vraćanju na kolosek i preostale dve cisterne.
Istovremeno, lokomotiva sa prvih sedam cisterni je upućena u stanicu Niš.
Očekuje se da će saobraćaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen do ponedeljka pre podne.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iskliznuli vagoni sa fosfornom kiselinom na pruzi Niš - Zaječar

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019

Pet vagon-cisterni sa fosfornom kiselinom iskliznulo je sa pruge oko ponoći između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar...Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi...

Nastavak na Radio 021...

Još jedno iskliznuće vagona-cisterni sa opasnim materijalom kod Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Feb.2019

Na pruzi Niš-Zaječar, između stanica Matejevac i Svrljig, pola sata nakon ponoći, došlo je do iskliznuća pet vagona-cisterni sa fosfornom kiselinom..."Vagoni-cisterne su pod jednom osovinom, nisu se prevrnule i nema opasnosti za stanovništvo i okolinu", tvrde u "Infrastrukturi Železnice"...Komisija...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Kuda idu železničke trase sa opasnim tovarom

Izvor: RTS, 10.Feb.2019

Na pruzi Niš-Zaječar, između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, iskliznulo je pet vagon-cisterni sa fosfornom kiselinom. Cisterne se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Uzrok iskliznuća, tek se utvrđuje. To je u poslednjih nekoliko meseci treći incident...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.