Prve dve cisterne vraćene na kolosek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve dve cisterne vraćene na kolosek

Na pruzi između Zaječara i Niša, gde je noćas došlo do iskliznuća pet cisterni iz sastava voza (52792) prevoznika "Srbija kargo", koji je prevozio fosfornu kiselinu iz pravca Prahova za Šabac, prve dve cisterne su vraćene na kolosek i u toku je vraćanje treće cisterne, izjavio je generalni direktor "Srbija karga" Dušan Garibović.

"Jutros u 4.00 sata započelo se sa rasčišćavanjem terena i prve dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cisterne su vraćene na kolosek, a u toku je vraćanje i treće, koje će zatim biti prevezene u stanicu Matejevac, nakon čega će se pristupiti vraćanju na kolosek i preostale dve cisterne. Istovremeno, lokomotiva sa prvih sedam cisterni je upućena u stanicu Niš", rekao je Garibović, saopštio je "Srbija kargo".

Kako je rekao, vraćanje preostale dve cisterne na kolosek biće obavljeno pomoćnim vozom "Infrastrukture železnice Srbije".

Garibović očekuje da zajedničkim delovanjem "Srbija karga" i "Infrastrukture železnice Srbije" bude što pre osposobljena za saobraćaj ta veoma važna deonica za železnički saobraćaj.

Dodao je da su ta dva preduzeća na terenu od noćas zajedno sa operativnom komisijom kako bi se što pre uspostavio saobraćaj.

Garibović je podsetio da je na pruzi između Matejevca i Svrljiga u oko 00.30 sati došlo do iskliznuća pet cisterni.

Naglasio je da nema nikakvih oštećenja ni na cisternama niti na lokomotivi i da zato nema nikakve opasnosti za stanovništvo niti za životnu sredinu.

Ni jedna od cisterni nije prevrnuta, samo su delimično iskliznule iz koloseka.

Tačan uzrok tog vanrednog događaja će se znati nakon završetka isleđenja koje sprovodi železnička komisija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli na pruzi Niš-Zaječar

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom...Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su "Infrastrukture Železnice...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

NOVI INCIDENT NA PRUZI KOD NIŠA Iskliznuli vagoni sa fosfornom kiselinom

Izvor: Blic, 10.Feb.2019

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Nišš - Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom. Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovnišštvo i žživotnu sredinu, saopštile su "Infrastrukture...

Nastavak na Blic...

Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli na pruzi Niš-Zaječar

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2019

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom Tek nekoliko dana nakon što je saobraćaj posle prevrtanja cisterne sa amonijakom pušten na pruzi Niš-Zaječar, ponovo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.