Zbog problema sa zagađenjem u Kini više električnih automobila

Izvor: BKTV News, 13.Jul.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog problema sa zagađenjem u Kini više električnih automobila

U Kini je danas objavljeno da će zbog problema sa zagađenjem gradova i radi podsticanja razvoja proizvodnje, bar 30 odsto novih državnih automobila biti na električni pogon ili “druga vozila koja koriste novu energiju”.

Zvanična kineska novinska agencija Sinhua je objavila da se zajedničkim planom pet ministarstava predviđa da trećina automobila za službenu upotrebu koji budu kupljeni od 2014. do 2016. godine bude s pogonom na “čistu energiju” i da taj procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << postepeno raste od 2016. godine.
“Vozila koja koriste novu energiju su električni automobili”, vozila s “hibridnim” pogonom klasičnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem
i elektro-motorima čije se baterije pune sa elektro-mreže. U toj grupi su i vozila s “gorivim ćelijama” i vozila sa “foto-električnim ćelijama” koje energiju sunca pretvaraju u struju kojom pune akumulatore za pogon elektro-motora tih vozila.
Li Kećijang, premijer Kine koja je svetski rekorder po broju prodatih vozila, marta ove godine je “objavio rat” zagađenju vazduha u gradovima čije stanovništvo protestuje jer se guši u oblacima smoga.
Izvor: 24sata.rs
The post Zbog problema sa zagađenjem u Kini više električnih automobila appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koja je nova strateška odluka Kine?

Izvor: B92, 14.Jul.2014, 10:19

Peking -- U Kini je objavljeno da će u buduće bar 30 odsto novih državnih automobila biti na električni pogon ili "druga vozila koja koriste novu energiju"...Ta odluka je doneta zbog problema sa zagađenjem gradova i radi podsticanja razvoja proizvodnje...Zvanična kineska novinska agencija Sinhua...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.