Vehabija Jašarević pao na prijemnom za Al Kaidu

Izvor: Njuz.net, 30.Okt.2011, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabija Jašarević pao na prijemnom za Al Kaidu

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Jašarević bi mogao da dobije prelaznu ocenu zbog odeće

SARAJEVO, 30. oktobar 2011, (Njuz) - Sarajevski napadač Melvid Jašarević koji je prekjuče pucao prema američkoj ambasadi u centru Sarajeva nije uspeo tim činom da položi prijemni ispit za članstvo u najuglednijoj međunarodnoj terorističkoj organizaciji Al Kaida, saznajemo iz izvora u toj instituciji.
Uradak gospodina Jašarevića je, prema rečima šefa HR-a Al Kaide, bio 'prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << neodređen, traljavo isplaniran, bez fokusa i sa jako, jako slabim zaključkom'.
- Naravno da nam je drago što postoji toliko kandidata koji pokušavaju da se upišu u našu organizaciju - kaže Adnan Gulšair el Šukrijumah, šef sektora za razvoj Al Kaide -Međutim, mi imamo jako visoke standarde u pogledu toga šta može da prođe kao stvarno efektno ubistvo nevinih civila radi zastrašivanja, a ono što je Mevlin pokazao u petak jednostavno nije dovoljno dobro ni za neku običnu lokalnu separatističku organizaciju, kamoli za nas. Čovek nije uspeo da izazove ni sopstvenu smrt i time eventualno zasluži mesto na nebu među ostalim mučenicima.
Ni snimci napada koji su osvanuli na Internetu ne idu gospodinu Jašareviću u prilog.
- Mogao bi da dobije prelaznu ocenu jedino što se odeće tiče, ali je neoprostivo onakvo tumaranje ulicama poput turiste bez mape. Interesuje me šta je uopšte zamislio da uradi, pošto se to iz snimka uopšte ne vidi - priča el Šukrijumah - Doduše, ovi snimci su vrlo zabavni, gledamo ih ovde u kampu svaki dan i umiremo.
Gospodin el Šukrijumah tvrdi da će Al Kaida pratiti svaki budući napad na neverničke institucije, sa ciljem da u svoje redove pokuša da draftuje 'svakog iole preživelog kandidata'.
Viktor Marković
REKLAMA: Knjiga koju možete da čitate nedeljom popodne, tokom reklama kod Lee Kiš. Njuz.net predstavlja 'Ovo nam možda nije trebalo'

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.