Ulovljena misteriozna morska neman: Ima nožice i ogromne oči, ribari u šoku (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulovljena misteriozna morska neman: Ima nožice i ogromne oči, ribari u šoku (FOTO) (VIDEO)

Misteriozno stvorenje uhvaćeno je u dubinama mora na severu Australije, blizu granice sa Indonezijom.

Foto: Facebook

Ulovljeno na dubini od 30 metara, ovo stvorenje liči na praistorijska čudovišta i mešavinu ribe i škampa.

- Uplašio sam se kad sam video šta sam ulovio. Najviše su me uplašile te ogromne oči i nožice koje ovo stvorenje ima, a koje je karakteristično za rakove a ne za ribe - priča ribar.

Pomorski eksperti su uskoro razrešili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << misteriju i identifikovali stvorenje kao "oklopni morski crvendać". Sa svojim šiljatim škrgama i kožom punom rogova, ova retka riba se može naći samo u velikim dubinama tropskih mora, a uživo izgleda ovako:



Svoje male noge ova riba koristi kako bi kopala dno i tražila hranu ili skrovište ili pak kako bi se po morskom dnu šetala, umesto da pliva., piše Dejli mejl.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.