UHAPŠEN Boki 13: Tužilaštvo vodi istragu o pranju novca

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN Boki 13: Tužilaštvo vodi istragu o pranju novca

Učesnik rijalitija Veliki Brat i Farma Bojan Jovanovski, uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal

Makedonska policija uhapsila je danas čelnika kablovske televizije 1TV Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, objavili su lokalni mediji.Prema portalu "Sakam da kažam", Jovanovski je zadržan na graničnom prelazu sa Grčkom "Bogorodica".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Čelni ljudi Tužilaštva Severne Makedonije, glavni tužilac Ljubomir Joveski i tužiteljka za organizovani kriminal i korupciju Vilma Rusokosa, održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su saopštili da istraga protiv Jovanovskog i još jedne osobe traje od maja ove godine.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal otvorilo je istragu protiv Bojana Jovanovskog - poznatijeg kao Boki 13 i još jedne osobe zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca.

Od 2. maja 2019. godine traje "lov", a sada je otvorena istraga - saopšteno je na konferenciji za štampu koja je oko 16:30h počela u Makedoniji.

Od novembra 2018. do aprila 2019. godine, prvi osumnjičeni - Boki 13 - koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao je da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog. Drugi uhapšeni i osumnjičeni dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a dobili su 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj", prenosi "Alo".

Sastanci su održani na više različitih mesta. Prvo su tražili osam miliona, a potom je dogovoreno četiri miliona evra za isplatu, na rate. Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju. Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SKANDAL! Uhapšen Boki 13, policija ga privela pod sumnjom da je reketirao!

Izvor: RTV Pink, 15.Jul.2019

Šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.