Turisti proterani iz drevnog grada:Tako nešto ne dopuštamo

Izvor: Press, 15.Mar.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti proterani iz drevnog grada:"Tako nešto ne dopuštamo"

Trojica evropskih turista - Nemac, Švajcarac i Holanđanin proterani su iz Maču Pikčua, slavnog grada Inka na jugu Perua, jer su se fotografisali golih zadnjica, objavila je policija.
Foto: Screenshot
"Trojica turista svukla su pantalone i fotografisali se pokazujući zadnjice", izjavio je policajac Martin Flores. 

"Nije dopušteno tako nešto uraditi na tom mestu", naglasio je.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

"U skladu sa internim pravilima koja su ovde na snazi, trojica turista proterana su iz grada, ali nisu uhapšeni", dodao je on. 

Trojicu krivaca, 21-godišnjeg Nemca, Švajcarca od 24 godine i 26-godišnjeg Holanđanina, proterali su sa svetski poznatog naselja policija i upravitelj arheološkog parka Ronald Kispe. 

Peruanske vlasti smatraju da je uvredljivo skidati se u Maču Pikčuu, tvrđavi iz 15. veka, udaljenoj 80 kilometara od Kuska, i uvrštene 1983. na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.