Srušilo se 25 miliona dolara pored gradića JAKO čudnog imena

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušilo se 25 miliona dolara pored gradića JAKO čudnog imena

Američki borbeni avion F-16 "fajting falkon" pao je u zabiti Nju Meksika nakon poletanja iz vojne baze Holomen, a pilot se spasao katapultiranjem. Gradić pored kojeg je pao zove se Istina ili posledice (Truth or Consequences).

Uništeni avion bio je vredan 25 miliona dolara, a pao je tokom jučerašnje rutinske misije u blizini banjskog mesta krajnje neobičnog imena koje prema podacima dostupnim na internetu ima oko 6.500 stanovnika.

Ima gradića prvobitno je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hot springs, po nekoliko izvora tople vode koji se tu nalaze, ali su lokalne vlasti 1950. odlučile da ga preimenuju po popularnom kvizu "Istina ili posledice" američkog "En-Bi-Si radija" kada je voditelj Ralf Edvards objavio da će emitovati program iz grada koji preuzme ime njegove emisije.

Zvaničnici američke vojne avijacije objavili su da pali avion nije nosio nikakvo naoružanje i da niko na zemlji nije povređen.

- Pilot je bio u dobrom stanju kada ga je pronašao spasilački tim i odveo u lokalnu medicinsku ustanovu na preglede - naveo je Arlan Ponder, portparol vojne baze Holomen.

Avion je inače leteo u vazdušnom prostoru vojnog poligona Vajt sends. Ova oblast je dobro poznata svim teoretičarima zavere po navodnim aktivnostima NLO, a na internetu postoji i snimak navodnog rušenja vanzemaljske letelice u toj oblasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.