Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi

Izvor: 011vodič.com, 04.Dec.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi

Na dan svog venčanja slavni holivudski glumac Pol Njuman napisao je pismo svojoj verenici Džoan Vudvord, u kojem je ispričao o tome kako vidi svoj budući brak.
Zajedno su proživeli pola veka, i njihova veza ostaće jedna od najlepših ljubavnih priča.
Fragment iz pisma, iz kojeg smo čitajući ga, shvatili zašto je njihov bračni život trajao toliko dugo.
♦ „Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi. Dobar brak mora se stvarati.
♦ Nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nije kasno držati se za ruke. Govoriti: „Volim te“ , barem jednom dnevno. Ne ići na spavanje u svađi. Ni pod kakvim okolnostima ne uzimati radnje drugog, zdravo za gotovo.
♦ Udvaranje ne treba da se završava sa medenim mesecom, trebalo bi da traje ceo život. Zajedno ići kroz život. Formirati krug ljubavi, koji će okupiti celu porodicu.
♦ Raditi nešto jedno za drugog ne iz dužnosti, nego iz radosti. Promišljeno izgovarati reči blagodarnosti i izražavati zahvalnost.
♦ Neophodno je razvijati strpljenje, razumevanje i smisao za humor. Umeti oprostiti i zaboraviti. Nije samo stvar udati se za pravu osobu. Stvar je – biti pravom osobom.“

The post Sreća u braku – nije nešto što se jednostavno desi appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.