SANU obeležava Dan akademije

Izvor: Press, 19.Nov.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANU obeležava Dan akademije

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) obeležava danas svoj dan, a predsednik te institucije Nikola Hajdin je poručio da je ovo bila godina sećanja na velike događaje i značajne ličnosti, te da će tako biti i u buduće.
Ipak, Nagrada SANU za fiziku ove godine neće biti dodeljena, rekao je Hajdin jer, kako je objašnjeno, nakon nekoliko uspešno završenih konkursa konstatovano je da je kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << radova visok, ali ipak ne dovoljan.

Hajdin je podsetio da je u proteklih godinu dana održano 18 značajnih skupova od kojih su neki bili posvećeni uspomeni i naučnom radu naših velikana poput Josifa Pančića, Jovana Skerlića, Stevana Mokranjca, Jovana Cvijića...

Značaj Mokranjca, Cvijića, Pančića i Pupina prepoznala je i svetska javnost i njihove godišnjice su stavljene na listu onih koje obeležava Unesko.



"Drugi održani skupovi bavili su se temama od značaja za našu nauku, društvo i državu i oni su obradili teme kao što su rudni resursi i pitanje eksploatacije nikla, zdravlje seoskog stanovništva, imunologija, mikroelektronika, neurologija, kao i skup i perspektive nauke u Srbiji", naglasio je Hajdin.

SANU u narednih godinu dana očekuju izbori za novo rukovodstvo, za članove Izvršnog odbora i za prijem novih redovnih, dopisnih i inostranih članova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SANU obeležava Dan akademije

Izvor: Studio B, 19.Nov.2014

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) obeležava danas svoj dan, a predsednik te institucije Nikola Hajdin je poručio da je ovo bila godina sećanja na velike događaje i značajne ličnosti, te da će tako biti i u buduće... ..Ipak, Nagrada SANU za fiziku ove godine neće biti dodeljena, rekao...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.