Policija dobija privatno obezbeđenje tokom Parade ponosa

Izvor: Njuz.net, 01.Sep.2011, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija dobija privatno obezbeđenje tokom Parade ponosa

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Pored svakog policajca stajaće po jedan pripadnik obezbeđenja

BEOGRAD, 1. septembar 2011, (Njuz) - Nezavisni policijski sindikat Srbije postigao je dogovor sa Vladom Srbije da će obezbeđivati Paradu ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar. Predstavnici Vlade pristali su na zahtev policijskog sindikata i odlučili su da angažuju privatnu agenciju za obezbeđenje „Sigurnost“, koja će brinuti o bezbednosti pripadnika MUP-a Srbije.
- Zahtevali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << od države da nam garantuje bezbednost tokom Parade ponosa i dobili smo uverenje da će Vlada Srbije angažovati poznatu agenciju za obezbeđenje „Sigurnost“ – izjavio je Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata – Nakon prvih razgovora sa predstavnicima „Sigurnosti“, dobili smo garancije da će pored svakog pripadnika MUP-a stajati po jedan radnik obezbeđenja koji će ga braniti u slučaju napada huligana.
Vlasnik agencije „Sigurnost“ Stanislav Cenić izjavio je da je obezbeđivanje policajaca tokom Parade ponosa verovatno najopasniji posao kojim se njegova firma bavila i da je na njega pristao samo uz garancije da će njegovi službenici biti bezbedni.
- Zbog potencijalnih opasnosti po naše radnike, odlučili smo da angažujemo agenciju za fizičko i tehničko obezbeđenje „Herkul“, koja će biti zadužena za bezbednost pripadnika agencije „Sigurnost“ – najavio je Cenić.
Milan Perić, vlasnik agencije za obezbeđenje „Herkul“, u kratkoj telefonskoj izjavi za Njuz, prokomentarisao je da postoji veliki bezbednosni rizik za njegove službenike tokom Parade ponosa, i da će on lično tražiti od policije da obezbedi sve njegove radnike.
Marko Dražić
Istok Pavlović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.