PAMTIŠ KAO SLON: Kad vam neko kaže ovo znači da ste superinteligentni. Evo i zašto (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Nov.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMTIŠ KAO SLON: Kad vam neko kaže ovo znači da ste superinteligentni. Evo i zašto (VIDEO)

Impresivno pamćenje ovih životinja svedoči o inteligenciji koju poseduju, kao i o njihovim socijalnim i kreativnim osobinama. U poređenju sa drugim kopnenim vrstama, njihov mozak je najveći

Slonovi su neverovatne životinje o kojima postoji puno legendi i verovanja, a mnoge od njih su i naučno dokazane. Sigurno ste bar jednom u životu čuli izreku “Pamti kao slon”, ali da li ste se ikad zapitali zašto se tako kaže i da li oni zaista imaju odlično pamćenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Postoji teorija da slonovi nikad ne zaboravljaju i da je njihova memorija izuzetno moćna, pa su tako i nastale poslovice i poređenja na ovu temu. Impresivno pamćenje ovih životinja svedoči o inteligenciji koju poseduju, kao i o njihovim socijalnim i kreativnim osobinama. U poređenju sa drugim kopnenim vrstama, njihov mozak je najveći među životinjskim vrstama.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Ovi mirni divovi poznaju svakog člana svog krda i mogu da ih razlikuju po mirisu koji poseduje svako od ovih jedinstvenih stvorenja. To je od izuzetne pomoći tokom migracije krda i služi kao zaštita od neprijatelja, bilo da su to druge vrste ili ljudi. Oni mogu da upamte i mesto na kome su bili odavno kao i druge životinje koje nisu njihova vrsta, ali su ostavili neki veliki utisak na njih.

Primer za to jesu dva slona koja su nastupali u cirkusu zajedno, a zatim se susreli posle 23 godina i prepoznali jedan drugog, što je bio neverovatan prizor. Ova velika bića u stanju su da prepoznaju čoveka sa kojim su bili u kontaktu i posle nekoliko decenija.

Foto: Singita

Oni su izuzetno nežni, osetljivi i skloni psihičkim problemima, baš zbog svoje mirne prirode i osećaja za pravdu i druga stvorenja. Jedini su u životinjskom carstvu koji sahranjuju svoje rođake i članove zajednice, što ih čini najemotivnijom vrstom na svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.