Ova žena je napravila kajak po skici svoje vagine. A sada će završiti na ovom mestu

Izvor: Blic, 16.Apr.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova žena je napravila kajak po skici svoje vagine. A sada će završiti na ovom mestu

Umetnica Megumi Igaraši, koja je od ogromnog 3-D modela svoje vagine napravila kajak, preti 2 godine zatvora zbog "distribuiranja opskurdnog materijala".

Rokudenašiko, kako joj glasi umetničko ime, uhapšena je u junu prošle godine zato što je preko mejla poslala fotografiju svoje vagine ljudima koji su bili investitori za njen umetnički poduhvat - kajak inspirisan njenim genitalijama koga je nazvala "pussy boat".

Zbog "distribuiranja opskurdnog materijala", kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << piše u optužnici, preti joj zatvorska kazna od dve godine.

42-godišnja umetnica odbacila je optužbe i istakla kako nije slala fotografije svoje vagine u zamenu za novac i dodala da 3D štampanje ne smatra sramotnim.

Međutim, neimenovani policijski izvor tvrdi da je na fotografijama zaradila oko 20.000 dolara.

Kako tvrdi Megumi, u Japanu je preveliki tabu pričati o vagini, što predstavlja duple standarde zemlje koja svake godine organizuje festival penisa. Počela je sa modeliranjem jer, kako kaže, zbog tolikog tabua nije bila sigurna kako bi vagina trebalo da izgleda i da li njena izgleda normalno.

- Stvaram umetnička dela od svoje vagine, koju volim da zovem Manko. S obzirom da je vagina skrivena u japanskom društvu, nikad nisam videla kao izgleda neka druga, pa sam bila opsednuta svojom - kazala je Megumi.

Ovaj slučaj pokrenuo je raspravu o cenzuri u Japanu koji je širom sveta poznat po bizarnoj pornografiji. I pored toga, japanski zakoni strogo zabranjuju prikazivanje polnih organa, koji su pikselizovani, zamućeni ili prekriveni crnim pravougaonikom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.