Ni prvog dana nove godine nisam propuštao da prošetam Nidžu

Izvor: B92, 05.Jan.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ni prvog dana nove godine nisam propuštao da prošetam Nidžu"

Jedna od vesti koje su, na žalost, obeležile početak ove godine je smrt glumca Marka Nikolića, koji će ostati upamćen po ulogama Gige Moravca u seriji "Bolji život" i Karađorđa u seriji "Vuk Karadžić".

Poznati glumac se, pre dve godine, suočio sa teškom bolešću, a njegov mezimac svakog dana ležao je pored njega i prenosio mu pozitivnu energiju. Kad je ozdravio, rekao mu je:

"Majstore, ti si terapeut! Ti si mene izlečio!"

Nidža je bio deo porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neko ko je Marku pružao bezuslovnu ljubav i sa kim je on provodio dosta vremena od ulaska u penziju.

"Kada sam se vratio kući posle početka poslednje terapije, mom krevetu je prišao naš jedanaestogodišnji ljubimac, pudla Nidža. Na moj poziv se popeo na krevet. Pažljivo je legao preko mene, samo gornjim delom tela, i ja sam ga prigrlio."

"Desnom rukom uzeo sam njegovu desnu šapu i stavio je na mesto koje je bilo oboleleo i rekao mu: 'Ti ćeš to svojom energijom da lečiš, nas dvojica ima da ovoj bolesti… da ne kažem na srpskom šta da uradimo. Ima da je sredimo'. Taj naš obred smo ponavljali i narednih dana", prepričavao je u oktobru 2017. godine Marko Nikolić teške trenutke svoje bolesti za magazin Glorija.

"Kupili smo ga preko oglasa. Bilo je to pre skoro jedanaest godina. Vlasnica legla u početku nije bila oduševljena što pas ide kod nas i jedva nam ga je dala. Mislila je da su glumci neodgovorni i da ja neću dovoljno brinuti o njemu, ali, evo, svih ovih godina ja ga ujutro u devet šetam, a često i uveče."

"Pre nego sam otišao u penziju, svaki put kada bi mi se predstava ranije završila, žurio sam kući da ga izvedem napolje. Čak ni prvog dana nove godine nisam propuštao da ustanem na vreme i prošetam Nidžu", pričao je tada Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.