KRIMINALAC ZNA! Pravi MAFIJAŠKI bos komentariše scene iz čuvenih filmova o mafiji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIMINALAC ZNA! Pravi MAFIJAŠKI bos komentariše scene iz čuvenih filmova o mafiji! (VIDEO)

Nije baš oduševljen...

Filmovi i serije o mafiji su uvek popularni, a specifičan način života istaknutih kriminalaca je beskrajan izvor inspiracije za pisce i režisere.

Naravno, postavlja se pitanje i koliko su scene iz mafijaških filmova autentične, to jest, da li imaju veze sa realnošću, što bi bilo poželjno jer se najčešće bave likovima iz stvarnog života.

Jutjub kanal "Insider" u goste je zato doveo pravog mafijaša, koji je proverio realnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iza čuvenih scena poznatih filmova. U pitanju je Majkl Franciz, bivši kapo u zloglasnoj mafijaškoj porodici Kolombo iz Njujorka.

Povodom serije "Sopranovi" i čuvenog odnosa šefa mafije Tonija Soprana i njegovog psihijatra, Franciz je rekao da bi i taj šef mafije i psihijatar bili ubijeni u kratkom roku i da nema šanse da se tako nešto dogodi u stvarnom životu.

On nije oduševljen ni scenom iz "Kuma" u kojem grupa mafijaša uz pomoć mašinki izvršava atentat. Franciz je napomenuo da se mafijaški atentati obavljaju izbliza, diskretno, pištoljem malog kalibra, eventualno uz pomoć sačmare.

Čuvena scena iz "Kuma 2" kada Al Paćino ljubi u usta brata koji ga je izdao, dajući mu tako do znanja da će ga ubiti ("poljubac smrti") je potresao Franciza, jer je imao sličnu situaciju, kada je njegov rođeni brat postao policijski doušnik i ocenu ju je kao veoma realnu.

Franciz je bio oduševljen scenom iz filma "Doni Brasko" u kojoj Džoni Dep ponavlja  frazu "Zaboravi" ("Forget about it"). On je potvrdio da je i sam koristi tu uzrečicu često.

Franciz je dao visoku ocenu za realnost scena u filmu "Dobri momci", a posebno je pohvalio Džoa Pešija u ulozi Tomija Devita.

Inače, Franciz je tokom osamdesetih važio za jednog od najmoćnijih šefova mafije u SAD-u. Posle godina provedenih u zatvoru, on se odrekao mafijaškog života i povukao sa ženom i decom u Kaliforniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.