Izvor: Njuz.net, 10.Jul.2020, 19:26

Jutka osuđen na tri SMS-a dnevno

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBRUS, 10. jul 2020, (Njuz) – Milutin Jeličić Jutka, doskorašnji predsednik opštine Brus, prvostepeno je osuđen na slanje do tri SMS-a dnevno, saopšteno je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu. Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti pošto su Jeličićeve žrtve javno progovorile o progonu kom su godinama bile izložene.
– Sud je nedvosmisleno utvrdio da je Jeličić svojim žrtvama poslao nekoliko desetina hiljada poruka preko mobilnog telefona. Iako je više puta upozoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da je takvo ponašanje neprihtvatljivo i uznemirujuće, on je nastavio sa ovakvom praksom. Ceneći sve ove dokaze, sud je doneo presudu kojom se optuženom broj poruka koje može poslati ograničava na maksimalno tri dnevno – stoji u presudi kruševačkog suda.Jutkini advokati najavljuju žalbu i očekuju da će kazna biti ukinuta ili ublažena na drugostepenom veću.
– Svi koji poznaju mog klijenta, znaju da mu je SMS jedno od glavnih sredstava za rad. Sud to nije cenio u dovoljnoj meri, pa očekujem da će presuda biti preinačena u žalbenom postupku – kratko je prokomenterisao jedan od Jutkinih branilaca.
Sam Jeličić nije krio razačaranje ovakvom presudom. Smatra da je žrtva političkog progona i da je kazna prestorga.
– Život mi je upropašten – rekao je Jeličić okupljenim novinarima. – Ovako drakonska kazna je rezultat političkih pritisaka kojima je sud bio izložen tokom trajanja postupka. Slanje maksimalnao tri SMS-a na dan je prosto neprihvatljivo i degradirajuće za osobu koja je tokom karijere obavljala važne i odgovorne funkcije kao ja. Koja žena će pristati da se volka sa čovekom koji ne može da joj pošalje bar nekolko stotina poruka dnevno – potišteno se zapitao on i pozvao okupljene da mu objasne kako se instaliraju Wiber i WhatsApp.
 
 Bojan Savić
The post Jutka osuđen na tri SMS-a dnevno appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.