Jaja u frižideru celog života okrećete na POGREŠNU STRANU! Farmer objasnio zašto je ovo važno i ŠOKIRAO sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 12:05

Jaja u frižideru celog života okrećete na POGREŠNU STRANU! Farmer objasnio zašto je ovo važno i ŠOKIRAO sve

Ovo nam niko nikada nije objasnio...

U današnje vreme čini se da postoje spasonosni trikovi za sve – ali upravo smo saznali da jaja, vrlo moguće, celog života skladištili na pogrešan način. To tvrdi Noje Jang, koji zajedno sa porodicom vodi farmu Shiloh u Nebraski.

U svom videu na TikToku mladi farmer otkrio najbolji način za čuvanje jaja. On tvrdi da bi "šiljati" deo jajeta zapravo trebalo da bude odrenut prema dole, što je baš suprotno od onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što nam nalaže zdrava logika – da širi deo ide na dno, a uži ostaje gore.

You’re doing it wrong. #egg #eggs #chicken #chickens #tip #wow #cool #lol #fyp #foryou #foryoupage #shilohfarm #fact #facts #pets #animals #tips #food

♬ Acoustic Guitar Stroll - Dow Brain

- Jaje ima šiljati i tupi kraj, a taj tupi kraj zapravo ima nešto što se naziva vazdušnom stanicom. Ona deluje kao tampon, držeći bakterije, poput salmonele, dalje od žumanceta. Ako svoja jaja stavljate sa tupom stranom prema dole, ta vazdušna stanica će s vremenom početi da se podiže i približava bakterije žumancetu. Kada ih držite sa šiljatom stranom prema dolje, jaja duže ostaju sveža - objasnio je on.

Nojeova objava brzo je postala viralna sa više od dva miliona pregleda i 150.000 lajkova, a mnogi su ostali iznenađeni ovom informacijom, priznajući kako su na TikToku naučili više korisnih stvari nego u stvarnom životu, prenosi Mirror.

"Odličan savet, hvala", "Ostala sam bez teksta", "Evo, odmah idem da okrenem jaja u hladnjaku", "Ceo moj život bio je laž", samo su neki od komentara oduševljenih korisnika TikToka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.