Pogledajte: Hotel na najvišoj nadmorskoj visini (FOTO)

Izvor: S media, 21.Jul.2012, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Hotel na najvišoj nadmorskoj visini (FOTO)

Hotel koji se nalazi na 3.000 metara nadmorske visine spreman je za prve goste. Može primiti 12 alpinista koji su odlučili da osvoje Mon Blan, najviši vrh Alpa.

U hotelu će vas dočekati drveni kreveti, kuhinja i dnevna soba sa prelepim pogledom na glečer Fribouz. Stručnjaci za planinarenje vjeruju kako će mnogi životi biti spašeni zahvaljujući ovom hotelu.

"Mnogi koji se izgube u noći, ili dobiju promrzline, moći će da se sklone ovde, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ugreju se i popiju čaj", kažu planinari. Ovaj mini hotel konstruisali su italijanski inžinjeri, a ceo projekt koštao je više od 250.000 evra.

Sagrađen je zahvaljujući helikopterima koji su delove dovozili iz najbližeg sela u Val Feretu. Hotel će se napajati sunčevom energijom tokom sunčanih dana, nakon čega će se paliti agregati.

Osim toga, u hotelu postoji i bežični internet. Cena za jednu noć iznosi 30 evra, ali s obzirom na to gde se nalazi, vlasnici ne očekuju veliku zaradu.

(klix.ba)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte: Hotel na najvišoj nadmorskoj visini

Izvor: medio.rs, 21.Jul.2012

Otvoren hotel na 3.000 metara nadmorske visine! Nije Hilton, ali u njemu ćete uvek naći pristojan smeštaj i šoljicu čaja ako ste odlučili da osvojite Mon Blan.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.