FEJSBUK JE ZABRANIO OVU FOTOGRAFIJU: Slikala je trenutak porođaja kada beba izlazi iz žene i sada je svi osuđuju! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEJSBUK JE ZABRANIO OVU FOTOGRAFIJU: Slikala je trenutak porođaja kada beba izlazi iz žene i sada je svi osuđuju! (FOTO)

Kanadski fotograf Morag Hastings je pre nekoliko meseci na svojoj Fejsbuk stranici Apple Blossom Families, objavila fotografiju na kojoj je prikazala čin porođaja i dete koje je upravo došlo na svet.

No, ubrzo nakon toga, Fejsbuk je tu fotografiju uklonio jer kako oni tvrde "krši njegova pravila o golotinji".

A photo posted by Morag Hastings (@birthphotographer) on Mar 14, 2016 at 11:12am PDT

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />- Uklanjamo sve fotografije ljudi na kojima su vidljive genitalije ili potpuno otkrivene zadnjice - glasila je njihova poruka.

Ovo nije prvi put da se Morag susrela sa ovakvom zabranom sa Fejsbuka. Ali ovaj put ona je odlučila da neće da ćuti, nego je na svom blogu odlučila da progovori o licemerju na koje neprestano nailazi na Fejsbuku.

Morag je navela primer fotografije gole Kim Kardašijan, koja i dalje najnormalnije postoji na Fejsbuku, dok je njena fotografija kojom je htela da proslavi prirodnu lepotu ljudskog života, smesta izbrisana.

A photo posted by Morag Hastings (@birthphotographer) on Apr 5, 2016 at 8:04am PDT

- Fejsbuk neprestano gura ovakve fotografije na naše naslovnice, jer je očigledno važno za našu zajednicu da se žena prikaže u seksualnom smislu, kako bi mogli da nastave da nas ugnjetavaju. Kada je Kim objavila ovu nagu fotografiju na Fejsbuku on su to opisali rečima "oslobađanje i samopouzdanje". Kada bi moje klijentkinje i ostale žene mogle da osećaju samopouzdanje zbog svojih neseksualnih fotografija sa porođaja - kaže ona.

Pre nego što je uklonjena, njena fotografija je na Fejsbuku podeljena oko dve hiljade puta i pregledalo ju je oko pola miliona ljudi, navodi umetnica na svom blogu. I ponosna je zbog toga, jer joj je cilj bio da pošalje pozitivnu poruku ženama, a Fejsbuku da ne treba cenzurisati rađanje.

- Žene su mnogo više od seksualnih objekata. Mi smo predivna bića koja stvaraju život i želimo da budemo slobodne da to podelimo međusobno, kako bi na taj način učile - istakla je ona.

A photo posted by Morag Hastings (@birthphotographer) on Nov 27, 2013 at 12:56pm PST

(Telegraf.rs/Izvor:net.hr)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.