Evo koliko superbogataši zarađuju svakog minuta

Izvor: Cafe.ba, 30.Okt.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko superbogataši zarađuju svakog minuta

Imovina najbogatijih 85 ljudi u svijetu se između marta 2013. i marta 2014. konstatno povećavala i to za oko 668 miliona dolara dnevno!

U posljednjem izvještaju Međunarodne mreže humanitarnih organizacija Oksfam navodi se da je jaz između ekstremno bogatih i siromašnih porastao u većini zemalja u svijetu dostižući nivo bez presedana.

U svijetu je prošle godine bilo 85 ekstremno bogatih, a njihovo bogatstvo je enormno brzo raslo; u svakom minutu se uvećavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u prosjeku za pola miliona dolara.

Broj milijardera u svijetu je više nego udvostručen od početka finasijske krize: u martu 2009. bilo ih je 793, a danas ih je 1.645!

"Svaka sedma osoba u svijetu živi u zemlji gdje se jaz između bogatih i siromašnih produbio tokom posljednjih trideset godina", dodaje se u izvještaju.

Ovaj problem u direktnoj vezi je sa sanitarnim i socijalnim problemima, mentalnim bolestima i nasiljem.

"Stopa samoubistava je skoro četiri puta viša u zemljama u kojima je je najizraženija ekonomska nejednakost nego u zemljama gdje je zastupljena veća socijalna jednakost", navodi se u izvještaju Oksfama.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.