Dva tinejdžera spasila gomilu koala od požara!

Izvor: 011vodič.com, 09.Jan.2020, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva tinejdžera spasila gomilu koala od požara!

Dok Australija nastavlja da se bori sa katastrofalnim požarima koji su zbrisali sa lica zemlje pola milijarde životinja, a mediji nastavljaju sa užasnim vestima, pojavi se i poneka pozitivna priča. Ovo je jedna od tih. Naime su dva tinejdžera spasila koale od razornih požara koji danima besne Australijom.
Foto: Shutterstock
Na društvenim medijima se pojavio, i odmah postao viralan, snimak automobila prepunog koala koje su dvojica tinejdžera spasili na Ostrvu kengura.
Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << polovina ostrva poznatog po bogatom živom svetu uništeno je u požarima. Procenjuje se da je više od 20.000 koala nastradalo, gotovo polovina od nekih 50.000 koliko ih je živelo na ostrvu.
Devetnaestogodišnji Mika i 18-godišnji Kejleb uspeli su da spasu bar dvadesetak, uključujući šestoro siročića i dve mame sa bebama.


Momci su rekli da će se brinuti o koalama sve dok se ne oporave dovoljno da mogu da ih vrate u divljinu i odbili su da ih odvedu sa ostrva kako ne bi dodatno ugrozili već prepolovljenu lokalnu populaciju ovih životinjica, prenose lokalni mediji.
Njihov rođak, koji je snimio video, kaže da momci nisu uspeli da povedu sa sobom sve životinje već samo one kojima je pomoć bila najpotrebnija, dok su one koale koje su delovale zdravo, aktivno i odraslo ostavili.
Mladići su rekli i da je oko 60 procenata koala na koje su naišli na ostrvu izgorelo kao i da je petina koala koje su spasili uginula prvog dana od posledica povreda.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.