Doktorka mu je postavila SAMO jedno pitanje i ono je bilo dovoljno da potpuno promeni svoj život

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorka mu je postavila SAMO jedno pitanje i ono je bilo dovoljno da potpuno promeni svoj život

Najgora faza mog života bila je ona u kojoj sam se hranio "smećem". Bilo je to u vreme kad sam bez okolišanja jeo sve što vidim u frižideru, a obroci su se svodili na masne grickalice od kojih mi prsti ostanu narandžasti i industrijske slatkiše sa gomilom e brojeva u sastavu, a sve zaliveno litrima gaziranih pića. Onda me jedan rutinski sistematski pregled otreznio.

Doktorka koju znam već dugo, potpuni car kakav inače jeste, s vrata me dočekala jasnim i nimalo uvijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanjem: "Šta je s tom stomačinom?"

Nisam stigao da zgrčim abdominalne mišiće (istini za volju, sakrivene ispod podebelog sloja "skinny fat" naslaga) kako bi mi stomak izgledao makar malčice ravnije, a ona je samo dodala: "Ne ide mi to uz tebe, ti si čovek esteta."

I jeste bila u pravu. Ali i "čovek esteta" se ponekad zapusti i prepusti. Manje brine o sebi. I onda uglavnom ima dva izbora: jedan je da revidira svoje navike, a drugi je da pusti stručnjaka da to uradi umesto njega. Mene je spaslo ovo drugo.

Iako mi je doktorka rekla ono što sam i sam znao, shvatio sam da je krajnje vreme da se trgnem, izbacim štetnu hranu i u svakodnevnu ishranu pored probiotika uvrstim i prebiotike. Ako ne znate, prebiotici su nesvarljiva dijetetska vlakna koja pokreću rast bakterija i pozitivno deluju na celokupnu crevnu floru. I nisu isto što i probiotici – dobre bakterije bez kojih naš organizam ne bi mogao normalno da funkcioniše. Prebiotici su hrana za bifidobakterije i laktobacile, koji pokreću metaboličke procese u organizmu i uspešno suzbijaju patogene mikroorganizme. I zato su važni.

Ispriča mi doktorka sve ovo i pre nego što sam uspeo da joj postavim pitanje kako da sve to izvedem, a da ne moram konstantno da mozgam šta da jedem i pijem, preporučila mi je Balans+ jogurt. Reče mi da će mi on pospešiti rad creva i pomoći da se organizam ponovo dovede u stanje ravnoteže, ali da za prave efekte mora da se pije redovno. I navodno ću se već posle 10 dana osetiti bolje.

Istini za volju, zaboravio sam koliko je dobar osećaj ispijanja pune čaše hladnog jogurta, pa mi nije bilo teško da se ovog pravila pridržavam. I stvarno mi je bilo bolje iz dana u dan. A kad smo kod dobrog osećaja, čitajući ispise na poleđini jogurta (a ko to ne radi dok doručkuje?), saznao sam usput i da je njegova višeslojna kartonska ambalaža, napravljena od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora, i da, osim što čuva proizvod od različitih uticaja i štiti kvalitet, pomaže i da nam planeta ne bude jedna džinovska kanta za đubre.

I pomislim - bravo!

Zato je važno koji jogurt piješ. Ne samo jer će ti pomoći da svariš kako treba i da se osećaš dobro u svom telu, nego zato što će te vratiti bar jedan mali korak bliže skladu s prirodom. A u vreme kritično kao današnje, to svima treba da nam bude na prvom mestu. I mnogo je dobro kad velike kompanije to shvate, jer nije dovoljno samo da nama bude bitno iz čega pijemo jogurt već i da njima bude bitno da naprave razliku. U slučaju Balansa+ u tome se i te kako uspelo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.