DILEMA Tedić “građanin”, ali… Da li će mladi napadač ikada da zaigra za Siti?

Izvor: 011vodič.com, 06.Sep.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DILEMA Tedić “građanin”, ali… Da li će mladi napadač ikada da zaigra za Siti?

Mladi Slobodan Tedić nastavlja karijeru u Mančester sitiju! Bombastična vest od pre nekoliko dana iznenadila je mnoge. Napadač “brđana” na startu sezone je nagovestio raskošni talenat, pokazao da može da bude budućnost srpskog fudbala. Kako to obično biva, upisan je u notes skauta koji krstare po našim stadionima u potrazi za tinejdžerima. Zna se da najbolje klubove Evrope u Srbiji zanimaju samo igrači mlađi od 20 godina.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu Srbije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Portugalije je 3.50. Meč se igra u subotu od 20.45 na Marakani.
Čukarički je napravio transfer milenijuma. Nezvanično, “građani” će da isplate timu sa Banovog brda 3.000.000 evra. Za “brđane” ogroman novac, verovatno dovoljan za mirnu sezonu, dok je za šampiona Engleske to prava sitnica.
Dugo je ovaj momak bio na skeneru Sitija, dugo su ga pratili skauti njihovog kluba, bilo je čak utakmica kad nismo ni znali da su oni na tribinama. Gledali su svaki njegov meč, svaki njegov pokret, što je sasvim normalno za najveće svetske klubove. Kad su nas zvanično kontaktirali, lako smo se i brzo dogovorili. Ovo je potvrda našeg dobrog rada, ali i najbolji mogući marketing za Čukarički, i uopšte za kompletan srpski fudbal – istakao je sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević.
Tedić će od januara da bude zvanično igrač Sitija, ali će do kraja sezone da nosi dres Čukaričkog. Mladom napadaču se otvaraju svetla velika pozornice, ali… Da li će i da zaigra za Mančester siti, to je veliko pitanje? Primeri srpskih fudbalera prethodnih godina govore da odlazak u velike klubove na Ostrvu nije ni garant da će da nose dresove giganata iz Engleske.
Siti je pre dve godine na Marakani pazario braću Ilić, Luku i Ivana. Crveno-belima je pripalo obeštećenje od čak 5.000.000 evra. Talentovane Nišlije završile su sezonu na Marakani, a onda su karijeru nastavile u Holandiji, u redovima Brede. Takav put verovatno očekuje i Tedića. Teško je očekivati da narednog leta može da konkuriše za tim Pepa Gvardiole.
Primeri iz prošlosti govore da nije zlato sve što sija. Samo što je zakoračio na veliku pozornicu u dresu Partizana, Danilo Pantić je kao slobodan igrač potpisao za Čelsi, ali nikada nije zaigrao za “plavce”. Posle pozajmica u Holandiji, dve sezone je uspešno nosio dres crno-belih iz Humske, a poslednjih dana avgusta prešao je u mađarski Fehervar, opet na pozajmicu, kod trenera Marka Nikolića. Član Čelsija pre više od decenije bio je i štoper Slobodan Rajković, ali, takođe, nikada nije zaigrao na Stamford Bridžu.
Nekadašnji vezista Crvene zvezde Marko Grujić pre tri sezone je zablistao u dresu Zvezde, što mu je doneo transfer u Liverpul, ali nije se naigrao na Enfildu, pa je drugu godinu na pozajmici u Herti iz Berlina.
Mladi napadač Čukaričkog ima šansu, ali put do igranja na “Etihadu” biće mu trnovit. Tedić je rođen 13. aprila 2000. godine, fudbalsku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Vojvodine, odakle je došao u Čukarički. Za belo-crne odigrao je ukupno 49 mečeva, postigao je devet golova. Ove sezone igrao je na pet mečeva Superligi Srbije, gde je jednom bio strelac, dok je u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao sva četiri susreta, a postigao je tri gola. Tedić je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije, a trenutno je član mlade reprezentacije do 21 godine.
ISTORIJSKI TRANSFER Čukarički prodao fudbalera u Mančester siti!


The post DILEMA Tedić “građanin”, ali… Da li će mladi napadač ikada da zaigra za Siti? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.