5 najlepših filmova koji nas uče porodičnim vrednostima

Izvor: 011vodič.com, 28.Feb.2021, 09:10

5 najlepših filmova koji nas uče porodičnim vrednostima

Ova godina je po svemu sudeći bila drugačija od prethodnih. Pored svih negativnih stavki koje joj možemo pripisati ipak joj moramo dodati i nekoliko pluseva zbog svega čemu nas je naučila.
Zahvaljujući 2020-oj postajemo svesni kako je prinudna odvojenost od naših najbližih poljuljala našu emocionalnu stabilnost i time pokazala koliko su nam oni važni i neophodni. Srećom, ovaj period ipak nas je okrenuo toplom domu, stolu za kojem svako ima svoje mesto, iskrenim zagrljajima i srdačnim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << osmesima.
Filmovi su nezaobilazna zanimacija u svakom domu, a ova lista filmova nudi sadržaj u kome će uživati podjednako i deca i odrasli.
The Pursuit of Happiness


Istinita priča o beskućniku koji je postao jedan od multimilijardera, poslužila je kao baza za stvaranje ovog inspirativnog filma. Ne bih preterano dužila i hvalila samo delo i vrhunsku ozbiljnost koju je pokazao glavni glumac, Vil Smit, samo ću vas opomenuti da su vam maramice neophodne ako pružite šansu ovom filmu.
Little Miss Sunshine


Ukoliko su vam dosadili tipični porodični filmovi sa već viđenim scenama i površnim likovima, ovaj definitivno morate odgledati.
Jedna krajnje jednostavna priča, sjajna glumačka postava i specifična toplina koju poseduje, čine da sam film “iskače” iz kalupa porodične komedije.
Mada, ovde je reč o jednoj porodičnoj drami u koju je ubačena sasvim dovoljna doza crnog humora koji doprinosi smenjivanju tragičnih i komičnih situacija koje su jako dobro usklađene.
Captain Fantastic



Nakon što je deceniju provela u izolaciji, porodica Keš je primorana da se reintegriše u društvo, a stanje histereze u kome će se naći uticaće na njihovu dalju transformaciju.
Kako odmiče radnja, sve više se saosećamo sa glavnim likovima. Postajemo svesni njihovih uverenja i strahova, razumemo njihovu borbu sa datim iskušenjima i odlukama koje donose.
Ova priča o naizgled savršenom roditeljstvu i načinu života u skladu s prirodom i njenim zakonima, suprotstavlja se konvencionalnom načinu vaspitavanja i surovom spoljnom svetu, gde na kraju vidimo koliko su i jedan i drugi svet zapravo, netolerantni na različitosti.
Inside Out


Još jedan trijumf Pixar studija koji je, pritom, nagrađen Oskarom za najbolji animirani film. Pretpostavljam da se pitate čemu nas to mogu naučiti animirani filmovi.
Pa, zapravo ovaj film ne samo što pruža neke savete za bolje roditeljstvo, on nam otkriva koliko su naše emocije zapravo važne kao i da je svaka od njih u potpunosti legitimna i ne treba je potiskivati.
Maštoviti prikazi unutrašnjeg sveta glavne junakinje oduševiće najmlađe, a iznenaditi najstarije članove porodice.
My Neighbor Totoro


Zaštitni znak studija Ghibli u režiji Hajao Mijazakija, remek-delo “Moj komšija Totoro” ostvarilo je veliki kritički i komercijalni uspeh.
Mijazakijeva genijalnost ogleda se  upravo u tome što je uspeo da stvori jednu idealističnu sliku o svetu koji poznajemo i da pritom dirne u dušu svakoga ko pogleda ovaj film.
Ne morate ni razmišljati o nekim dubljim poukama, dovoljno je da se opustite i uživate u prelepim pejzažima i zvucima prirode.



The post 5 najlepših filmova koji nas uče porodičnim vrednostima appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.