Izvor: RTS, 23.Nov.2023, 23:07

"Позитиван развој билатералне сарадње Србије и Белгије"

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са министарком за спољне и европске послове Краљевине Белгије Ађом Лабиб.
Током разговора је истакнуто задовољство поводом посете министарке Лабиб Београду, која се са белгијске стране на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << том нивоу реализује након шест година, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Обострано је истакнуто да је посета од великог значаја за унапређење укупних билатералних односа две земље, као и за сагледавање актуелног процеса проширења Европске уније, будући да Краљевина Белгија од 1. јануара 2024. године преузима председавање Савету Европске уније.
Са наше стране је пренето очекивање да ће белгијско председавање Савету Европске уније бити успешно и да ће дати позитиван подстицај предузимању наредних корака у процесу европских интеграција Републике Србије.
Констатовано је да се билатерална сарадња Републике Србије и Краљевине Белгије позитивно развија, посебно на економском плану, где су се саговорници сагласили да је потребан додатни ангажман, како би се искористили потенцијали за њено унапређење у приоритетним областима.
Размењена су мишљења и о току дијалога између Београда и Приштине и значају дугорочне стабилности у региону, као и о главним актуелним међународним темама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.