Izvor: RTS, 19.Okt.2023, 05:53

Руски напади широм Украјине; Лавров у Северној Кореји о новој стратегији две земље; Путин: САД све укљученије у рат

Рат у Украјини – 603. дан. Руске снаге напале су током протекле ноћи балистичким ракетама и иранским дроновима "шахид" индустријске, инфраструктурне, цивилне и војне објекте широм земље, саопштило је украјинско ваздухопловство. Оборен украјински дрон изнад Ростовске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << области, навео је регионални губернатор Василиј Голубјов. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном током његове посете Пјонгјангу. Шеф Руске федерације каже да су САД све укљученије у рату у Украјини и да је грешка што су Кијеву дали ракете дугог домета.
Настављају се борбе у Украјини. Украјина је оптужила Москву за јучерашњи напад на Харков у којем је како тврде убијено најмање пет цивила и оштећена електрична мрежа.  
Са друге стране, Министарство одбране Русије саопштило је да је пресретнуто 28 украјинских беспилотних летелица над територијом неколико руских региона. Руска војска потискује украјинску на целој линији фронта, тврди Москва. 
Доњецк и Горловка су поново били на мети украјинске војске.
Председник Украјине Володимир Зеленски потрдио је да Кијев користи америчке ракете дугог домета.
Руски председник Владимир Путин каже да су САД све више укључене у рат у Украјини и да је грешка што су Кијеву дали ракете дугог домета.
"Ако Украјина жели преговоре треба без татралности да укине забрану преговора с Москвом", поручио је Путин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.