Vrnjačka Banja dočekuje turiste - epidemiološka situacija se popravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 09:50

Vrnjačka Banja dočekuje turiste - epidemiološka situacija se popravlja

Epidemiološka situacija utiče na turizam kakav poznajemo, a mnogi ugostiteljski centri su preduzeli mere kako bi sačuvali turiste, ali istovremeno osigurali i zdravstvenu bezbednost.

Zbog epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronavirusa u Vrnjačkoj banji je na snazi odluka opštinskog štaba o proglašenju vanredne situacije.

Prema poslednjim podacima registrovano je 67 pozitivnih od kojih se troje nalazi u zdravstvenom centru "Studenica".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako ova situacija utiče na turističke kapacitete, za Radio televiziju Vojvodine govorio je Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

"Situacija je sada bolja nego prethodnih dana. Vrnjačka banja je preduzela sve mere kako bi turistima obezbedila sve što im je neophodno, imajući u vidu da su mere prevencije prioritet", izjavio je Trifunović.

On je dodao da je evidentirano manje turista, ali da sve više gostiju pristiže.

"Trenutno imamo popunjeno oko 80 odsto kapaciteta, što je odlična posećenost, imajući u vidu da je prošla godina bila rekordna po posećenosti", dodao je Trifunović.

Dobra vest za sve posetioce je da su otvoreni bazeni spremni za goste i da ih je moguće koristiti.

"Još u februaru smo najavili otvaranje bazena, svi rade, ali su na snazi preventivne mere i svi su obavezni da ih se pridržavaju. Postoji propisan broj ležaljki, suncobrana, ograničen je broj ljudi koji može biti unutra, ali dobra vest je da rade", izjavio je Trifunović.

On je dodao da želi da predstavi celoj Srbiji da ne moraju nigde da putuju na more, mogu da dođu na otvorene bazene u Vrnjačkoj Banji.

"Nošenje maski u zatvorenom je obavezno, ukoliko postoji distanca nije potrebna maska na otvorenom, ali je više nego preporučljivo da je nosite. Na taj način svi mogu da se osećaju bezbedno, i gosti i domaćini. Smatram da je Vrnjačka Banja najbolje mesta za odmor trenutno", rekao je Trifunović.

On je dodao Vojvođani često dolaze u Vrnjačku banju i da ima slobodnih mesta.

"Preko radnih dana lakše ćete doći do smeštaja, vikendom je daleko teže naći slobodnu sobu", dodao je Trifunović.

Zbog epidemiološke situacije tradicionalne manifestacije se odlažu, među njima i karneval koji je trebalo da bude najveći do sada. Sve manifestacije će biti održane kad situacija to dozvoli.

"Vojvođani su odlični gosti i rado ih dočekujemo. Vojvodina je uz Republiku Srpsku uvek bilo područje odakle nam dolazi puno gostiju", zaključio je Trifunović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.