Đukić Dejanović: Više novca za sve mere populacione politike

Izvor: RTS, 14.Jan.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Više novca za sve mere populacione politike

U budžetu za 2019. godinu planirano je da bude više novca za sve mere populacione politike, rekla je ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović koja je u selu Vrnjci kod Vrnjačke Banje svečano otvorila renovirani vrtić u koji je Vlada uložila oko šest miliona dinara.
Ministarka je istakla da je veliko zadovoljstvo što su prvi radni dani u 2019. godini počeli porukom iz sela Vrnjci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "selo i grad moraju imati potpuno iste šanse za naše najmlađe žitelje i da želimo da ih bude što više".

"Samo 13 odsto je dece do 15 godina, što znači nemamo dobru demografsku situaciju, ali jedna kontinuirana borba da se popravi ta situacija i kroz ovakve oblike rada i kroz finansijsku podršku regionu, Raškom okrugu, je išla od Ministarstva i ona je iznosila blizu 38 miliona", naglasila je Đukić Dejanovićeva.
Podsetila da je prošle godine novac raspodeljen u 61 lokalnoj samoupravi i da je najviše para namenjeno stvaranju boljih uslova u predškolskim ustanovama, parovima početnicima u malom biznisu, stanovanju i popravljanju uslova života porodica.
Navela je i da će predlog za poboljšanje materijalne situacije trudnica i porodilja ovih dana biti pred poslanicima na izglasavanju.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukić Dejanović: Stvoriti jednake uslove za mališane na selu i u gradu

Izvor: Blic, 14.Jan.2019

Selo i grad moraju da imaju potpuno iste šanse za rast i razvoj naših najmlađih, poručila je ministarka Slavica Đukić Dejanović na otvaranju renoviranog vrtića za koji je njen kabinet izdvojio novac u sklopu sprovođenja mera populacione.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.