Đukić Dejanović: Više novca za sve mere populacione politike

U budžetu za 2019. godinu planirano je da bude više novca za sve mere populacione politike, rekla je ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović koja je u selu Vrnjci kod Vrnjačke Banje svečano otvorila renovirani vrtić u koji je Vlada uložila oko šest miliona dinara.

Ministarka je istakla da je veliko zadovoljstvo što su prvi radni dani u 2019. godini počeli porukom iz sela Vrnjci da "selo i grad moraju imati potpuno iste šanse za naše najmlađe žitelje i da želimo da ih bude što više".

"Samo 13 odsto je dece do 15 godina, što znači nemamo dobru demografsku situaciju, ali jedna kontinuirana borba da se popravi ta situacija i kroz ovakve oblike rada i kroz finansijsku podršku regionu, Raškom okrugu, je išla od Ministarstva i ona je iznosila blizu 38 miliona", naglasila je Đukić Dejanovićeva.

Podsetila da je prošle godine novac raspodeljen u 61 lokalnoj samoupravi i da je najviše para namenjeno stvaranju boljih uslova u predškolskim ustanovama, parovima početnicima u malom biznisu, stanovanju i popravljanju uslova života porodica.

Navela je i da će predlog za poboljšanje materijalne situacije trudnica i porodilja ovih dana biti pred poslanicima na izglasavanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво