Vranjski ATD opet u kovid sistemu, jer se povećao broj zaraženih

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022, 17:04

Vranjski ATD opet u kovid sistemu, jer se povećao broj zaraženih

Zbog povećanog broja zaraženih koronom, vranjska kovid ambulanta u Antituberkoloznom dispanzeru postaje opet u celini crvena zona, a ambulante Gornja čaršija i Sobina, koje rade u sklopu ATD-a, biće prebačene u Službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja.

Kako navode iz Zdravstvenog centra, svi pacijenti koji ne boluju od korone biće upućeni u Dom zdravlja, a oni koji pripadaju ambulantama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Gornja čaršija i Sobina po terapiju će ubuduće odlaziti na odeljenje Opšte medicine i prethodno je potrebno da odlazak kod lekara zakažu na broj 017/7155412.

Zdravstvena ambulanta u selu Rataje od ove radne nedelje neće raditi petkom, to jest radno vreme je od ponedeljka do četvrtka od 7 do 14 sati. Razlog za izmenu je zbog povećanog broja zaraženih koronom i povlačenje lekara u kovid sistem Zdravstvenog centra Vranje. U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom po potrebi će se povećati broj ekipa u kovid sistemu (sada je to 3+3 u ATD kovid ambulanti) - navode iz Zdravstvenog centra.

Inače, prema poslednjim podacima, od 240 testiranih iz Pčinjskog okruga 95 je pozitivnih. Među njima je 47 Vranjanaca, 22 Surduličana, 10 osoba je iz Vladičinog Hana, 4 iz Bujanovca i po 6 iz Bosilegrada i Preševa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.