Vranje u znaku Borinih književnih dana

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Mar.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje u znaku "Borinih književnih dana"

U znak poštovanja prema Borisavu Stankoviću, velikanu srpske književnosti, u Vranju će od 21. do 23. marta, prvi put biti organizovana manifestacija ,,Borini književni dani", saopštila je na konferenciji za novinare Zorica Jović, gradska većnica.

Prema njenim rečima, Grad će biti pokrovitelj, a nosilac Javna biblioteka ,,Bora Stanković", koja po svim parametrima zaslužuje da bude organizator ,,Borinih književnih dana".

Kako je istakla Vesna >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Petric, direktorka biblioteke, ova ustanova je jedna od najstarijih u gradu i formirana je 1879. godine, a od 1944. godine nosi ime Borisava Stankovića.

,,Velika je čast što će Biblioteka biti organizator književne manifestacije, što je praksa i u drugim gradovima Srbije. ,,Borini književni dani" počeće 21. marta u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja, a otvoriće ih gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Nakon toga, biće predstavljen književni portret Valentine Zlatanović Marković, o čijem opusu će govoriti prof.dr Goran Maksimović. U četvrtak 22. marta u 19 sati u prostorijama Biblioteke biće održano književno veče Predraga Markovića, autora romana ,,Zavodnik ništavila". Poslednjeg dana ,,Borinih književnih dana", u petak 23. marta u 10 sati, na spomenik Bori Stankoviću biće položeni venci i cveće, a od 20 sati u Biblioteci predstavljena knjiga ,,Terapija svesti", o kojoj će pored autora Blagoja Savića govoriti i književni kritičari Duško Novaković i Milan Lukić", rekla je direktorka Petric.

Ona je najavila da će naredne godine aktivnosti biti proširene, kao i da se razmišlja o mogućnosti da bude raspisan konkurs za najbolju kratku priču.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.