Vranje: Hospitalizovano 98, 13 sa lakom upalom pluća, 6 na kiseoniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 16:06

Vranje: Hospitalizovano 98, 13 sa lakom upalom pluća, 6 na kiseoniku

U bolnici u Vranju, gde je poslednjih dana registrovano lokalno žarište virusa korona, hospitalizovano je 98 pacijenata, od kojih 13 imaju blagi oblik zapaljenja pluća, a šest je na kiseoniku.

Kako je dodala direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić, ostali pacijenti su asimptomatski, odnosno samo su nosioci virusa, ali su hospitalizovani kako bi se sprečilo širenje Kovid 19.

Antićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novinarima saopštila i da su Zdravstveni centra u Vranju danas posetili pomoćnik Kliničkog centra Niš za hiruršku delatnost Goran Stanojević i pomoćnik direktora za anesteziju sa reanimacijom Radmilo Janković.

Kako je kazala, tokom razgovora su ih upoznali sa organizacijom posla u kovid ambulanti i kovid bolnicama u Vranju, kao i merama koje preduzimaju za početak rada u nekovid bolnici.

"Oni su više nego zadovoljni organizacijom našeg rada, preduzetim merama i zadovoljni su kontrolom epidemiološke situacije u Vranju", kazala je Antićeva.

Dodaje da oni profesori nisu imali preporuka, ali da su se dogovorili da pojačaju saradnju sa KC Niš, koja bi podrazumevala i da profesori dođu u Vranje i dodatno edukuju tamošnje lekare i anesteziologe.

Od poslednja tri uzorkovanja registrovano novih 82 slučaja

Od poslednja tri uzorkovanja, u Vranju je zabeleženo 82 novih pozitivnih na virus korona, izjavio je danas gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, navodeći da je od toga 55 zaraženih iz fabrike nameštaja "Dodić", a da je ukupno od početka epidemije u tom gradu zabeleženo 192 pozitivnih.

Milenković je dodao da je danas na testiranje poslat 321 uzorak.

Kada su u pitanju novozaraženi, pogotovu oni iz fabrike "Dodić", oboleli su većinom asimptomatski, kaže Milenković.

Međutim, ima i pacijenata koji imaju bronhopneumoniju, odnosno početnu upalu pluća, dodao je Milenković i rekao da su oni hospitalizovani na infektivnom i grudnom odeljenju vranjske bolnice i u ovom trenutku njihovo stanje je stabilno.

Ostali pacijenti su takođe hospitalizovani, a smešteni su na odeljenju stare hirurgije i fizikalne medicine koje su pretvorene u kovid bolnice.

Upitan da li u bolnicama ima dovoljno kapaciteta da budu hospitalizovani i eventualni novi slučajevi, Milenković kaže da se narednih dana očekuje i otpust nekih pacijenata te da se nada da će na taj način kapaciteti biti relaksirani i da će imati dovoljno mesta u bolnici i za novozaražene.

"Ono što je dobro u celoj ovoj priči jeste da su uzorkovani pacijenti radno angažovani, mlađi ljudi, koji nemaju prateće bolesti, tako da se nadam da ćemo iz svega ovoga izaći bez težih posledica", kaže Milenković.

Apelovao je na građane da se pridržavaju mera, od kojih je jedna od najvažnijih, kako kaže, održavanje fizičke distance.

"Sve one mere koje su propisane od strane Kriznog štaba moraju da budu poštovane, moramo da budemo disciplinovani i odgovorni i prema sebi i prema drugima", poručio je gradonačelnik Vranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

55 radnika fabrike nameštaja "Dodić" iz Vranja pozitivno - čekaju se novi rezultati

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2020

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izjavio je da je tokom današnjeg dana 321 uzorak poslat u kovid laboratorije u Nišu i Beogradu, a rezultati će biti poznati tokom večeri...On je dodao da je u prethodna tri dana koronavirus potvrđen kod 82 osobe, od kojih su 55 iz fabrike nameštaja...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

VRANJE ŽARIŠTE KORONA VIRUSA: Od početka epidemije ukupno zaražene 192 osobe

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2020

Kada su u pitanju novozaraženi, pogotovu oni iz fabrike "Dodić", oboleli su većinom asimptomatski..- Od poslednja tri uzorkovanja, u Vranju je zabeleženo 82 novih pozitivnih na virus korona - izjavio je danas gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, navodeći da je od toga 55 zaraženih iz fabrike...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.