Velika podrška vlasniku nedeljnika „Vranjske“

Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika podrška vlasniku nedeljnika „Vranjske“

VRANJE

U znak podrške nedeljniku „Novine Vranjske“ i njegovom vlasniku Vukašinu Obradoviću, koji je u utorak počeo štrajk glađu, u redakciju ovog lista neprestano dolaze kolege, saradnici, poznanici i građani.

Veliku podršku su mu dale i kolege iz regiona, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske od kojih su neki došli u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vranje.

I predsednik i sekretar Nezavisnog udruženja novinara, Slaviša Lekić i Sveta Raković stigli su večeras kod Obradovića. Nakon razgovora sa njim Lekić je izjavio da se vlasnik „Vranjskih“ još dobro oseća i da komucira.

„Kad saberete sve naslovne strane na kojima je posednjih godina bio Vukašin, kad saberete tekstove i sve priče o njemu u tabloidima i ne samo u njima, za trenutak dobijete ovo što imamo danas. Potez očajnika – štrajk glađu. Ovo što čekaju Vranjske čekaju i ostale lokalne medije kojih je malo. Ako pre tri meseca „Vranjske“ dobiju potvrdu da ne duguju ništa za porez, jer je to bio uslov da konkurišu na konkurs za sredstva za medijske projekte na lokalu, a onda kasnije upadnu inspektori sa nesuvislim objašnjenjima i pretnjama ne samo po kuloarima da će zatvoriti „Vranjske“, šta drugo da uradi čovek koji je 23 godine svog života uložio u tu priču i ne samo svog“, izjavio je Lekić.

On je dodao da ne opravdava štrajk glađu i da su mu on i druge kolege predložile da prekine, ali u ovom trenutku Vukašin je u nameri da istraje do kraja.

„Pokušaj ubeđivanja zasad ne uspeva. Ono što raduje je to što je napravljena kompletna lista zahteva, koja će već sutra biti predata Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi. Tog trenutka kad ti zahtevi budu predati sudbina „Vranjskih“, a pre svega, Obradovića nije u  njegovim rukama već u rukama sile“, rekao je Lekić.

On je dodao da ovo nije pitanje „Vranjskih“, pitanje Vukašina Obradovića, nije pitanje novinarske profesije. Ovo je pitanje društva.

„Mislim da će od sutra Srbija malo drugačije gledati na ulogu novinara u društvu, ali će i novinari svojim glasom i protestom ukazati šta misle o ulozi države u svemu tome“, zaključio je predsednik NUNS.

Obradović i dalje štrajkuje glađu. U međuvremenu odlučeno je da ponovo proradi sajt „Vranjskih“.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.