Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Odluka o završnom računu gradskog budžeta

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja doneli su Odluku o završnom računu budžeta grada Vranja za 2017.  godinu, o kojoj je govorio gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

,,Ovaj dokument urađen je u skladu sa Zakonom o budžetu i Zakonom o lokalnoj samoupravi, a ključni rezultati su fianansijska konsolidacija i unapređenja sistema finansijske kontrole i upravljanja, na čemu smo radili zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa Državnom revizorskom institucijom. Ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iznose više od 2,7 milijardi dinara, tekući rashodi i izdaci 2,6 milijardi, a razlika prenetih sredstava 83 miliona 834 hiljade dinara. Korigovani suficit utvrđen je u iznosu od skoro 70 miliona dinara“, istakao je Kostić.

On je dodao da je ostvarenje budžeta iznosilo 90 odsto.

Većnik je govorio i o problemima poput isplate izvršnih sudskih presuda, što je opteretilo projektovani budžet za 2017. godinu.

Usvojen je i Brend strategija grada Vranja za period od 2018. do 2023. godine. Ovaj značajan dokument obrazložio je prof. dr Aleksandar Dejanović iz Visoke škole modernog biznisa u Beogradu.

,,Vranje je prvi grad u Srbiji, čija Skupština razmatra ovaj strateški dokument, koji smo radili više od godinu dana i ima 10 poglavlja. Četiri stuba na koja su postavljena su prirodne lepote i bogatstva, tradicija i kultura, ljudski potencijal i uslovi privređivanja. Slogan do kojeg smo došli je ,,Vranje, grad koji ima dušu“, rekao je profesor dr Dejanović.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, se zahvalio profesoru i celom timu na angažovanju ističući važnost daljeg delovanja i to,  pre svega, kroz industrijalizaciju i jačanje turističkih potencijala.

Gradski odbornici na početku skupštinskog zasedanja usvojili su ostavku Gorana Mitića na mesto odbornika sa liste Boris Tadić – SDS – LDP.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.