Udruženje građana “Borino i evropsko Vranje” pokrenulo akciju protiv korupcije u gradu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 09:56

Udruženje građana “Borino i evropsko Vranje” pokrenulo akciju protiv korupcije u gradu

Udruženje građana “Borino i evropsko Vranje” započelo je akciju protiv korupcije, jer su na osnovu istraživanja došli do zaključka da protivzakonitih odnosa ima u svim društvenim sferama. Trenutno rade na tome da što više građana koji bi podelili sa njima iskustvo koje su doživeli u vezi sa korupcijom u gradu, uključe u kampanju, a plan je da, kada prikupe dovoljno podataka, krenu sa delovanjom.

Na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << istraživanja na temu “Fenomen i problem korupcije u društvu” došli su su do zaključka da je od ovakve vrste zloupotreba i neetičkog ponašanja zaposlenih prema korisnicima trenutno najugroženiji sistem zdravstvenih usluga.

Navodimo ovaj slučaj pre svega, iz razloga što na perfidan i nemoralan način koristi emotivno i svako drugo potencijalnom bolešću izazvano stanje korisnika zdravstvenih usluga, te u takvom okruženju, suočeni sa ličnom zdravstvenom, egzistencionalnom dramom, korisnici nemaju izbora osim da „plate“, ono što već jesu platili regularnim mehanizmom poreza i doprinosa, često se dodatno zadužujući, čime sebe i svoje porodice dovode u još veću krizu i produbljivanje problema - kažu iz Udruženja.

Ideja je da u daljem istraživanju i aktivnostima usmernim na reševanje sličnih problema, uključe građane u smislu deljenja ličnog iskustva ili stručne pomoći i saradnje, kako bi se takve pojave rešile u budućnosti.

Pišite nam o svojim idejama i iskustvima na mail: [email protected], na društvenim mrežama, u komentarima ili anonimno. Svaki vid takve komunikacije, smatraćemo podrškom i doprinosom na rešavanju ovog i sličnih problema. Aktivnim zalaganjem, polazeći od sebe samih, činimo naše društvo boljim. Za HUMANU zajednicu, za BOLJE društvo, (u)činimo to! - kažu iz Udruženja.

Kada prikupe dovoljno podataka, dodaju, krenuli bi sa apelima preko društvenih mreža, deljenjem flajera sa podacima o tome gde ima najviše prijava o korupciji, a u zavisnosti od toga koliko će se građani uključiti u akciju, pokretali bi i peticije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Udruženje građana BEV započelo akciju protiv korupcije

Izvor: OkRadio.rs, 05.Mar.2021

Udruženje građana “Borino i evropsko Vranje” započelo je akciju borbe protiv korupcije. Na osnovu istraživanja oni su došli do zaključka da protivzakonitih odnosa ima u svim društvenim sferama. Na osnovu istraživanja na temu “Fenomen i problem korupcije u društvu” došli su su do...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.