Učitelj iz Vranja prekinuo štrajk glađu - postignut dogovor sa direktorkom škole

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učitelj iz Vranja prekinuo štrajk glađu - postignut dogovor sa direktorkom škole

Učitelj OŠ “Svetozar Marković” prekinuo je štrajk glađu koji je započeo ranije danas, nakon što je postigao dogovor sa direktorkom da bude premešten u seosku školu samo ove školske godine. Na štrajk glađu odlučio se zato što smatra da mu je briga o autističnom sinu ugrožena zbog premeštaja, jer situacija nije bila rešena ni nakon tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od odluke o premeštaju.

Miomir Dejanović rekao je za Južne vesti da je direktorka škole Tijana Đokić donela novu odluku kojom se on premešta u istureno odeljenje u Donjem Neradovcu samo za ovu školsku godinu.

Pozvala me je direktorka i rešeno je da mi prepravi odluku da ne piše “sledeće godine ili kasnije kada se stvore uslovi”, nego samo da se od sledeće školske godine vraćam u matičnu školu. Odluku smo potpisali ona i ja - kaže Dejanović.

Kako je Dejanović ranije rekao, u seosku školu prebačen je nepravedno, jer nije uzeta u obzir činjenica da brine o autističnom detetu i da se njegovim premeštajem ruši porodična rutina.

Nekako ćemo da se snađemo ove školske godine. Rutina će svakako biti poremećena. Dete jednu smenu uopšte neće moći da ide u školu. Kada smo prepodne i ja i supruga, koja takođe radi kao učiteljica u seoskoj školi, nećemo moći da ga vodimo i da ranije idemo po njega, a poslepodne ćemo morati da ga vodimo u međusmenu od 12 sati - objašnjava Dejanović.

Miomir Dejanović, odlučio se na štrajk glađu, kako je ranije danas rekao, jer je video da direktorka, koja je potpisala odluku o premeštaju, nema nameru da se ispoštuje dogovor da on ove školske godine radi u selu, a da ga sledeće vrati u matičnu školu. Planirao je da štrajkuje glađu, kako je rekao, do ispunjenja uslova.

Podsetimo, Dejanović je krajem avgusta prebačen u seosku školu zbog manje upisanih prvaka. Tvrdio je da mu je postavljen ultimatum - ili premeštaj ili otkaz. Direktorka je, rekao je tada, znala da će njegovom autističnom sinu zbog toga biti onemogućeno pohađanje škole koja mu je neophodna zbog socijalizacije, dok je Tijana Đokić, direktorka škole, tada objasnila da je sve urađeno po zakonu i da nije ugrozila prava učitelja i njegove porodice.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.