U obnovljenom teatru, počeli 39. Borini pozorišni dani u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Okt.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U obnovljenom teatru, počeli 39. "Borini pozorišni dani" u Vranju

U obnovljenoj zgradi Pozorišta "Bora Stanković'' gradska većnica za kulturu Zorica Jović, sinoć je svečano otvorila 39. ,,Borine pozorišne dane".

Ona je izrazila zadovoljstvo što su se glumci vratili u svoju kuću i što Vranjanci mogu da uživaju u pozorišnoj umetnosti u obnovljenom zdanju svog teatra koji ima tradiciju dugu preko 120 godina.

"Opstajao je teatarski život u Vranju, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << glumcima, zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u "daske koje život znače’’ i njihovoj odlučnosti da pozorište živi i bez zgrade. Opstajalo je pozorište i uz podršku svih onih poštovaoca pozorišne umetnosti i magije koju ona nosi. Zahvaljujući veri i upornosti nalazimo se u novom, savremenom  pozorišnom zdanju koje je ponos svih nas zajedno: države, grada, glumaca i građana Vranja'', naglasila je Zorica Jović otvarajući pozorišne svečanosti "Bori u čast"..

Prve večeri festivala publika je imala priliku da pogleda predstavu "Rodoljupci'' Narodnog pozorišta Beograd. Nakon predstave organizovan je i razgovor sa glumcima. Večeras je na repertoaru predstava "M.I.R.A." u izvođenju Bitef teatra i režiji Andraša Urbana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Sterijini „Rodoljupci“ otvorili Borine pozorišne dane

Izvor: JUGpress.com, 24.Okt.2019

VRANJE..U renoviranoj i potpuno obnovljenoj zgradi Pozorišta „Bora Stankovića“ u Vranju predstavom „Rodoljupci“ Narodnog pozorišta iz Beograda zvanično su počeli „39. Borini pozorišni dani“...Predstava „Rodoljupci“ po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana, prvi...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.