Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2022, 17:19

U Vranju u ponedeljak počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa 

VRANJE

U Srbiju je stiglo 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi  Pastera i 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Za sprovođenje imunizacije nadležni su domovi zdravlja.

Vranje je dobilo 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa i od ponedeljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 3. oktobra, imunizacija stanovništva obavljaće se na punktovima u Domu zdravlja u ovom gradu ( Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba kućnog lečenja, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine), Vranjska Banja, Barelić, Vlase, Kriva Feja u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom.

„Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ podseća na značaj  vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i  indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti“, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dom zdravlja Vranje dobija 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv sezonskog gripa

Izvor: OkRadio.rs, 03.Okt.2022, 09:37

U Republici Srbiji je otpočela distribucija sezonskih vakcina protiv gripa. U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi Pastera, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume...

Nastavak na OkRadio.rs...

U Zrenjaninu počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Izvor: Danas, 03.Okt.2022

U Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” stiglo je 7 540 doza četvorovalentne vakcine Vaxigrip tetra i 500 doza trovalentne Totvaxflu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.