U Zrenjaninu počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa 1privatna arhiva

U Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” stiglo je 7 540 doza četvorovalentne vakcine Vaxigrip tetra i 500 doza trovalentne Totvaxflu.

 

U utorak, 4. oktobra, na teritoriji Grada Zrenjanina počeće vakcinacija protiv gripa. U Dom zdravlja stiglo je 7 540 doza četvorovalentne i 500 doza trovalentne vakcine protiv gripa.

Četvorovalentna i trovalentna vakcina sadrži tipove virusa u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije za severnu hemisferu i na osnovu dominantnih tipova virusa gripa registrovanih u cirkulaciji u prethodnoj sezoni na teritoriji severne hemisfere za koje se očekuje da mogu da izazovu kako sporadično, tako i epidemijsko javljanje u populaciji u sezoni.

Vakcinacija protiv gripa posebno se preporučuje osobama sa hroničnim poremećajima plućnog sistema, uključujući astmu, hroničnim poremećajima kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima, bubrežnom disfunkcijom, hroničnim neurološkim poremećajima, imunosupresijom kao i kod primaoca transplantata.

Svi koji spadaju u rizične grupe ili žele da se vakcinišu mogu se javiti svom izabranom lekaru u matičnoj ambulanti koji će ih uputiti u dalju procedure ili na vakcinalnom punktu u zgradi Specijalističke poliklinike, u Bulevaru Milutina Milankovića 5.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari