U Vranju obeležena školska slava

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju obeležena školska slava

VRANJE

Obeležavanje školske slave Sveti Sava u Vranju je počelo liturgijom u Sabornom hramu Svete Trojice i rezanjem slavskog kolača kome je prisustvovao i gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

Savindan je obeležen prigodnim svečanostia u svim školama u Vranju. Priredbama koje su, tim povodom, pripremili učenici sa svojim profesorima i nastavnicima prisustvovali su i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradskog rukovodstva.

U čestitki koju je povodom školske slave đacima i prosvetnim radnicima uputio gradonačelnik, dr Slobodan Milenković se kaže da poštovanje vrednosti koje je utemeljio prvi srpski prosvetitelj i arhiepiskop treba da primenjujemo u svakodnevnom životu. To je jedini put kojim treba da idemo i koji nam može doneti dobro i doprineti istinskom razvoju društva.

U Vranju ,,Svetosavka nedelja“ biće završena dodelom nagrada ,,Sveti Sava“. Za najbolju obrazovnu ustanovu proglašena je Medicinska škola ,,dr Izabel Emsli Haton“. Najbolji vaspitač je Snežana Prokić iz vrtića ,, Dečja radost“, najbolji profesor razredne nastave Lidija Mitrović iz OŠ ,,Radoje Domanović“, najbolji veroučitelj Srđan Spasić iz OŠ ..Svetozar Marković“, a najbolji profesor predmetne nastave Tanja Rusimović, profesorka srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji. Titulu najbolje učenice iz osnovnih škola ponela je Nevena Stojković iz OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“, a među srednjoškolcima, gimnazijalka Lana Pavlović. Najbolji student za prošlu godinu je Kristina Stošić, studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.