Održana Svetosavska duhovna akademija

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Svetosavska duhovna akademija

VRANJE

Povodom Savindana u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju održana je duhovna akademija pravoslavne eparhije vranjske.

O Svetom Savi osnivaču srpske crkve koja ga slavi kao sveca i prvom srpskom arhiepiskopu govorio je protojerej-stavrofor dr Vladimir Vukašinović, profesor bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

Na Svetosavskoj duhovnoj akademiji koja je upriličena u čast prvog srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prosvetitelja nastupili su horovi Gimnazije „Bora Stanković“ i Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. Akademiju su uveličale i monahinje  manastira Svetog Prohora pčinjskog i Svetog Stefana u Gornjem Žapskom.

Ovom dogadjaju prisustvovali su članovi rukovodstvo grada, episkop vranjski gospodin Pahomije sa monaštvom i brojne zvanice.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.