Izvor: JUGpress.com, 01.Sep.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tretiranje komaraca i krpelja

VRANJE

Na teritoriji grada Vranja, u ponedeljak, 2. septembra, od 17,30 do 22 sata biće obavljeno tretiranje komaraca sa zemlje, obaveštava Gradska uprava.

Narednog dana, u utorak, 3. septembra, od 7 do 10 časova,

planiran je i tretman suzbijanja krpelja

Mole se građani da imaju razumevanja i da se u navedenim terminima trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sklone iz zone tretmana, koji će se obavljati  preparatima AQUA – КOTHRINE EW 25 i DELTASECT.

Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela.

Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom, ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

U slučaju loših vremenskih uslova, tretmani će biti odloženi za naredni dan.

Tretman suzbijanja komaraca, krpelja i larvi izvodi Društvo za ekološku i sanitarnu zašitu (dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju) „Visan“ DOO, Zemun.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.