Šumarima iz Pčinjskog okruga suspenzije, umanjenje plate i premeštanje

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2021, 20:24

Šumarima iz Pčinjskog okruga suspenzije, umanjenje plate i premeštanje

Nakon hapšenja 12 zaposlenih u Šumskom gazdinstvu Vranje, iz Javnog preduzeća Srbijašume saopštavaju da je pokrenut disciplinski postupak protiv svih zaposlenih, a da je jedan deo udaljen sa posla. Veći broj zaposlenih premešten je na niže radno mesto, plata im je smanjena za 30% na više meseci, a imaju i radnu obavezu pošumljavanja.

Formirana komisija, kako saopštavaju iz JP Srbijašume, nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa radom na utvrđivanju procene nastale štete zbog nesavesnog postupanja određenog broja zaposlenih.

Nakon utvrđene visine nanete štete JP Srbijašume u skladu sa Zakonom biće izvršena naknada. V.d. direktor Igor Braunović sa najbližim saradnicima u skladu sa svojim ovlašćenjima nastaviće na suzbijanju svih mogućih nepravilnosti i zloupotreba službenog položaja zaposlenih - saopštavaju iz Srbijašuma.

Kako su ranije saopštili tužilaštvo i policijia, uhapšeni su šumari u Vranju, Bujanovcu, Preševu i Surdulici, a uz njih je uhapšena i direktorka firme Grin Forest iz Surdulice, dok je protiv direktorke firme Forest Verde iz Niša podneta krivična prijava.

Šumari se sumnjiče da su prilikom javne nabavke kao članovi komisije, sačinili fiktivne zapisnike o pošumljavanju terena na teritoriji Šumskog gazdinstva Vranje koje nije izvršeno u potpunosti i time oštetili ŠG Vranje za oko 4,6 miliona dinara.

Dve direktorke firmi koje se bave uzgojem drveća se sumnjiče da su te radove fakturisale i naplatile.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbijašume disciplinski kažnjavaju uhapšene

Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2021

VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO-SURDULICA..Javno preduzeće Srbijašume saopštilo je da je pokrenut disciplinski postupak protiv svih zaposlenih koji su juče uhapšeni a da je jedan deo udaljen sa posla...Veći broj od dvanaest uhapšenih premešten je na niže radno mesto, plata im je smanjena za 30% na...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.