“Srbija protiv nasilja” - u petak u Nišu blokada Bulevara Nemanjića, protesti i u drugim gradovima na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jul.2023, 18:01

“Srbija protiv nasilja” - u petak u Nišu blokada Bulevara Nemanjića, protesti i u drugim gradovima na jugu

Protest “Srbija protiv nasilja” zakazan za petak, 14. jul, u Nišu će početi ispred Gradske kuće od 19 sati, a plan je da se preko Bulevara Zorana Đinđića ode do Bulevara Nemanjića i blokira taj deo grada. U isto vreme zakazana su okupljanja u Vranju i Pirotu, dok će u Leskovcu i Prokuplju protest biti u subotu, 15. jula.

Plan je blokada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Bulevara; foto: Jelena Mišić Kao i na prethodnom protestu, u Nišu će okupljanje početi od 19 sati ispred Gradske kuće, a zatim je plan da se kroz Voždovu ulicu, preko Bulevara Zorana Đinđića i Sremske ulice stigne do Bulevara Nemanjića i da se blokira raskrsnica sa Ulicom Pariske komune.

Želimo da zajedno pokažemo da Nišlije ne odustaju od zahteva zbog kojih stotine hiljada građana nedeljama šeta širom Srbije. Ovoga puta kolona će se uputiti ka Bulevaru Zorana Đinđića, kako bi i Nišlije koje žive u tom delu grada pozvali na protest. Takođe, biće simbolično blokirane ulice na Bulevaru Nemanjića - najavljuju organizatori.

Za sada nisu poznata imena govornika, ali je, kako kažu, izvesno da će to biti neki student i profesor. Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front, Zajedno - Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Okupljanje kod Robne kuće; foto: JV I u Vranju je protest zakazan za petak, 14. jula od 19 sati, a okupljanje je na šetalištu kod Robne kuće. Najavljuju da je trasa ista kao i prethodnih nedelja, kao i da će ponovo govoriti studentiknja Emilija Milenković.

Ovaj sistem počiva na nasilju, strahu i laži. Pobedićemo strah kada se suočimo sa njime. Zato vas pozivamo u protestnu šetnju, izađimo u što većem broju i podržimo mladost Srbije i mladost Vranja jer i studenti šetaju protiv nasilja - navode organizatori.

U isto vreme počeće protest u Pirotu, a okupljanje je na Crvenom trgu u centru grada.

Leskovčani će se pridružiti protestu “Srbija protiv nasilja” u subotu, 15. jula. Okupljanje je na platou ispred Narodnog muzeja od 19 sati, a plan je da se šeta centralnim ulicama grada.

Kako je najavljeno, u isto vreme će se i Prokupčani okupiti na Trgu topličkih junaka.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.